ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ
ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Β’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ Α’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 1ης ΣΤΑΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ
ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ
Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ-ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΕΩ
Η ΟΓΔΟΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

top
accordion menu joomla

bottomMenu

Youtube

Το Μήνυμα

«Η αχαριαστία και η απληστία είναι μεγάλο κακό. Ο κυριευμένος από υλικά πράγματα, είναι κυριευμένος πάντα από στεναχώρια και άγχος».
Αγ. Παΐσιος ο Αγιορείτης

bottom

 

4/ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

06072018

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ποιμαντικής της Οικογενειακής Ζωής, στην οποία η υπεύθυνη του Σεμιναρίου Δρ. Παιδαγωγικής–Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη-Ζούρα, επέλεξε ως θέμα: ”Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση στην Οικογένεια“
Η κ. Μαστρομιχαλάκη μεταξύ των άλλων είπε:"Αυτοεκτίμηση είναι η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας, η γνώση και αίσθηση που έχουμε για όλα όσα θεωρούμε ότι είμαστε. Καλή αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι έχεις μια υγιή εικόνα για τον εαυτό σου, μια ήρεμη αίσθηση ότι αξίζεις, ότι είσαι ικανός, μοναδικός, ότι σε αγαπάνε και νιώθεις γενικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Η καλή αυτοεκτίμηση είναι η προστασία του παιδιού απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.
Τα παιδιά που γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, έχουν γενικά μεγαλύτερη ευκολία να διαχειριστούν συγκρούσεις και να αντισταθούν σε αρνητικές επιρροές. Συνήθως χαμογελούν πιο εύκολα, απολαμβάνουν τη ζωή, έχουν ρεαλισμό και αισιοδοξία.
Τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν την τάση να βιώνουν τις προκλήσεις με μεγάλος άγχος και απογοήτευση και δυσκολεύονται να βρουν λύσεις στα προβλήματα.
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι καθοριστικά για να χτίσει την αυτοεκτίμησή του. Οι γονείς δεν μπορούν φυσικά να ελέγξουν όλα όσα βλέπει, ακούει ή σκέφτεται το παιδί, που ίσως επηρεάσουν την εικόνα που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Μπορούν όμως να κάνουν αρκετά πράγματα. Οι γονείς είναι οι πρώτοι και πιο σημαντικοί παιδαγωγοί, οπότε έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης του παιδιού. Μπορούν να φτιάξουν ένα «αποθεματικό αυτοεκτίμησης» όπου το παιδί θα αποθηκεύει πολλά θετικά πράγματα για τον εαυτό του. Στα επόμενα χρόνια, αυτό το αποθεματικό θα αντισταθμίσει τις αρνητικές εμπειρίες που αναπόφευκτα θα έχει. Οι σχέσεις που θα αναπτύξει το παιδί με άλλα μέλη της οικογένειας, με δασκάλους, φίλους και άλλους ενηλίκους, θα επηρεάσουν φυσικά την αυτοεκτίμησή του περαιτέρω.
Η ενθάρρυνση και η προτροπή των γονέων τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης του παιδιού χωρίς να το κάνει εγωιστή. Μικρές λέξεις και φράσεις ενισχύουν τον αγώνα της οικογένειας στην καθημερινότητα, φράσεις όπως : «Σε αγαπάω», «Σε ευχαριστώ», «Μπράβο», «Σε θαυμάζω». Όλες αυτές οι λέξεις και οι φράσεις να λέγονται όχι απερίσκεπτα και απλόχερα αλλά με μέτρο. Όταν το παιδί εφαρμόζει και ακολουθεί Κανόνες και υπακούει στα Όρια που έχει θέσει η οικογένεια.
Πάνω από όλα να αγαπάμε τα παιδιά μας, να τους το δείχνουμε με συναισθήματα και με λόγια και να μεγαλώνουμε κι εμείς μαζί τους.
Όλοι μαζί να γινόμαστε μια χαρούμενη οικογένεια.
Ρώτησαν κάποτε γονείς τον Φρόιντ: Ποιος είναι ο καλύτερος γονιός;
Κι εκείνος τους απάντησε:Ο Χαρούμενος"!

  • Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εμφανίσεις Άρθρων
3801617
  • Τρίτη 26 Μαρτίου

    Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Κοδράτου μάρτυρος
  • Εγγραφή Newsletter

    captcha 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ