top

bottomMenu

Youtube

Δελτία τύπου 2018

IMG 4599Η Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, ήταν αφιερωμένη στη φιλανθρωπία. Μετά τη Θεία Λειτουργία διεξήχθη ο ετήσιος Έρανος Αγάπης. Συνολικά 167 εθελοντές κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκκλησίας και επισκέφθηκαν όλα τα σπίτια της ενορίας μας χωρισμένοι σε ομάδες (44 συνεργεία), και εντός τριών ωρών ο Έρανος είχε ολοκληρωθεί.
Απερίγραπτα ήταν τα συναισθήματα έμπρακτης αγάπης και φιλαδελφίας που βίωσαν όλοι οι εθελοντές οι οποίοι έλαβαν ως ευλογία και ένα αναμνηστικό δώρο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ώρα 5:00, τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Οι πιστοί κατά την προσέλευσή τους στο Ναό προσκόμισαν δίπτυχο με τα ονόματα των ασθενών τους και είδη τροφίμων ως προσφορά αγάπης για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.
Ακολούθησε εκδήλωση με θέμα: "Τα ψυχοναρκωτικά των αιρέσεων, απειλή για την οικογένεια και τα παιδιά" με ομιλητές α) τον Παν. Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, «Η απειλή των συγχρόνων αιρέσεων για τα παιδιά και την οικογένεια», β) τον Αιδεσ. Οικονόμο π. Ανδρέα Γκατζέλη, «Η παραχριστιανική απειλή» και γ) τον κ. Ιωάννη Μηλιώνη, «Παιδιά και γονείς στα δίχτυα της “Νέας Εποχής”».
Το ολοήμερο αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια δωροέκθεσης (χριστουγεννιάτικες κατασκευές), που ετοίμασαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων με τη καθοδήγηση των κατηχητριών τους στην οποία οι επισκέπτες θαύμασαν το γούστο, το μεράκι και την ομορφιά των εκθεμάτων. Τα έσοδα της δωροέκθεσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

20181209 114839Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση Νέων Οικογενειών-Ζευγαριών της ενορίας μας. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Μάρκελλος Καμπάνης, ο οποίος με το ζεστό και καρδιακό του λόγο τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης κοινού χρόνου για την οικογένεια αλλά και για το ζευγάρι. “Δεν είναι πολυτέλεια για την οικογένεια και το ζευγάρι οι κοινές στιγμές, είναι φάρμακο, είναι παρηγοριά, είναι η απάντηση στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας”.
Στη συνέχεια ο π. Μάρκελλος μίλησε για την ανάγκη δραστηριοποίησης-κινητοποίησης των γονέων δημιουργίας χριστιανικού πνευματικού κλίματος, μέσα στην οικογένεια και την ύπαρξη αντίστοιχων ερεθισμάτων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο οικογενειακό γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες, όπου στο τέλος ορίστηκε η επόμενη συνάντηση μέσα στην περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου.

IMG 0357Την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:00 το απόγευμα, θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.

20181211 201625Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη η τέταρτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας που διοργανώνει η Ενορία μας. Ομιλητής ήταν ο κ. Απόστολος Κατωπόδης, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας.Ο κ. Κατωπόδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις (διπλωματικές και πολιτικές) συνθήκες που δημιουργήθηκαν στις αρχές του εικοστού αιώνα και επέτρεψαν την δημιουργία του Αλβανικού κράτους.
Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε α) στην γένεση του Ηπειρωτικού ζητήματος που γεννήθηκε στη μεγάλη κρίση του Ανατολικού ζητήματος μεταξύ των ετών 1875 και1878, όταν τέθηκε το θέμα της μελλοντικής διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και β) στη δημιουργία των τραγικών συνθηκών για τον Ελληνισμό το 1913, όπου δημιούργησαν το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

agiosEfraimΤην Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός μας θα πραγματοποιήσει προσκύνημα στον Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης.
Ώρα αναχώρησης, 2:30 το μεσημέρι και επιστροφή 7:00 το βράδυ.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ