Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα τμήματα παραδοσιακών χορών ανηλίκων και ενηλίκων της ενορίας μας 2024.

«Ταξίδι στην Παράδοση». Εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσικοχορευτική μας παράδοση, παρουσίασαν τα παιδιά των τμημάτων των παραδοσιακών χορών καθώς και των ενηλίκων της ενορίας μας, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου και Λυκείου (Στρογγυλό) του Δήμου μας.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να αναδειχθεί το μεγαλείο της πλούσιας ελληνικής μας κληρονομιάς. Ένα μεγαλείο που όλα αυτά τα χρόνια αντικατοπτρίζεται στην πορεία των τμημάτων της ενορίας μας στο χώρο της παράδοσης.
Μια εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική μας παράδοση με κύριο πρωταγωνιστή το χορό ο οποίος στην αντίληψη όλων μας καταμαρτυρεί τη μοναδικότητα της χώρας μας.
Ένα ταξίδι στο οποίο περιηγηθήκαμε από τη Θράκη μέχρι τη Κρήτη κι από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Ένα ταξίδι στη στεριανή αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμης και συνεργάστηκαν ο κ. Παύλος Γκολέμης και ο κ. Γιώργος Φραγκάκης.

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίκαιρες σκέψεις, ευχαριστίες και συγχαρητήριες ευχές προς τα παιδιά, τους γονείς τους, τους χοροδιδασκάλους και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης.

Την εόρτια βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Βρεττός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Βρεττός καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ευάγγελος Μαλαθούνης.

Ιδιαίτερη χαρά για εμάς ήταν η παρουσία του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου κ. Δημήτριου Παπαδάκη ο οποίος σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή του Δήμου μας, μας παραχώρησε το χώρο του Αμφιθεάτρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Δεν παραγγέλλει ο Απ. Παύλος μόνο στους άντρες να εργάζονται, αλλά και στις γυναίκες, γιατί όλες τις κακίες τις διδάσκει η αργία».

Αγ. Ιω. Χρυσόστομος