Εκτύπωση

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε η έκτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας με εισηγητή τον Δρα του Παντείου Πανεπιστημίου 
(Οθωμανολόγο) - Δικηγόρο Δημ.Σταθακόπουλο και θέμα: "Σύγχρονες Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις, όψεις και προοπτικές".
Ο Εισηγητής αρχικά συνέδεσε τις περσινές του εισηγήσεις για τους Οθωμανούς και τη συμβολή των Ρωμιών στον οθωμανικό πολιτισμό , καθώς και τη διαμόρφωση του γεωπολιτικού σκηνικού όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου923.
Στη συνέχεια ανέλυσε την Κεμαλική Τουρκία δίνοντας έμφαση στο βιβλίο του Frank Weber : "Ο Επιτήδειος Ουδέτερος" , που αναφέρεται στα χωρίς κόστος οφέλη της γείτονος των διεθνών καταστάσεων.
Η εισήγηση ολοκληρώθηκε με την περίπτωση της πολιτικής του Τ.Π Recep Tayyip Erdoğan, τόσο στο εσωτερικό της χώρας του, όσο και στο εξωτερικό, ενώ έγινε προσέγγιση, σύγκριση και σύνδεση με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με τις αντίστοιχες συμφωνίες Ζυρίχης -Λονδίνου ( 1959 ) μεταξύ Κ. Καραμανλή και Μεντερές, που ενώ τότε θεωρήθηκαν αισιόδοξα πως έλυναν το Κυπριακό, όχι μόνον δεν το έλυσαν, αλλά αυτό κακοφόρμισε επί 60 χρόνια και συνεχίζει.

Εμφανίσεις: 970