• ΚΥΡΙΑΚΗ Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ π. ΕΦΡΑΙΜ ΑΝΘΙΜΟΥ
  ΚΥΡΙΑΚΗ Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ π. ΕΦΡΑΙΜ ΑΝΘΙΜΟΥ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
  ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
 • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
 • ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
  ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " ΒΙΝΤΕΟ
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" PhotoGallery
 • "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 20η ΗΜΕΡΑ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 19η ΜΕΡΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 18η ΜΕΡΑ - ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ π. ΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 18η ΜΕΡΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ π. ΝΙΚΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

02062018

Evdomadiaio Programma

 • Εμφανίσεις Άρθρων
  4076128
 • Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 επισκέπτες και κανένα μέλος

Panagia Efrosini

Ependisi

06072018

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ. Περιλαμβάνει επισκέψεις στα Πανάγια Προσκυνήματα, αλλά με μία διαφορετική και ιδιαίτερη προσέγγισή. Σκοπός μας είναι να κάνουμε την εκδρομή μας να αγγίξει όσο περισσότερο γίνεται την ψυχή μας. Για το σκοπό αυτό θα προσπαθήσουμε να έχουμε πολλές λατρευτικές δυνατότητες κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος. Παρακλητικοί κανόνες, απόδειπνα, το μυστήριο του ευχελαίου και φυσικά Θείες Λειτουργίες. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία μοναδική προσκυνηματική εμπειρία, που θα συνδυάσει την επίσκεψη στα ευλογημένα μέρη της Αγίας Γης με ιδιαίτερες και συγκινητικές ακολουθίες. Για δεύτερη φορά στην ενορία μας, μία εκδρομή σπάνια μα και ευλογημένη. Για να είναι ουσιαστικό και καρποφόρο το προσκύνημά μας Από εμάς θα βρείτε μόνο μία δέσμευση, ως προσευχή προς τον Κύριο και Θεό μας: να βαδίσουμε σε τόπους πολυευλογημένους, σε μέρη όπου έζησαν μεγάλοι άγιοι ασκητές της Εκκλησίας μας, σε περιοχές που έγιναν αμέτρητα θαύματα και σκεπάστηκαν με πλούσια Χάρι από τον Τριαδικό Θεό μας. Και όλα αυτά με λατρευτικές ακολουθίες. Όσοι, λοιπόν, έχετε ξαναπάει στην Αγία Γη και θέλετε να ζήσετε στιγμές νέες και πρωτόγνωρα μοναδικές, (αλλά και όσοι θέλετε να πάτε για πρώτη φορά), είστε ευπρόσδεκτοι στις «λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα» της Αγίας Γης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1η ΜΕΡΑ Τρίτη 25 Ιουλίου 2017
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Τετάρτη 26  Ιουλίου 2017
Μετά το πρωινό περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών (όπου κοντά στο παλαιοχριστιανικό παρεκκλήσιο θα ψάλουμε τον Ικετήριο κανόνα στην Αγία Τριάδα), την περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων και το Πραιτώριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017
Έγερση νωρίς και στις 6:30 αναχώρηση για Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου θα τελέσουμε την παράκληση στον Άγιο Ιωάννη το νέο Χοζεβίτη. Άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και τέλεση Ιερού Ευχελαίου.Προσκύνημα στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και μεταφορά στη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Παρασκευή 28  Ιουλίου 2017
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ναζαρέτ (τον τόπο του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο της αρχαίας Συναγωγής), την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα και το όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και όπου θα ψάλουμε τον Ικετήριο Κανόνα προς τον Κύριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας. Κατά την επιστροφή, θα διασχίσουμε την περιοχή της Ιεριχούς και θα φτάσουμε στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε για Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου, και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών, όπου στη Μικρά Γαλιλαία (στο παρεκκλήσιο της Θεοτόκου) θα τελέσουμε την παράκληση της Παναγίας. Επίσκεψη στις Μονές Τιμίου Σταυρού, Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Ορεινής και Αγίου Συμεών Θεοδόχου. Δείπνο και διανυκτέρευση. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
6η ΜΕΡΑ Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Πρωινό στο ξενοδοχείο, τελευταίο προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως και ελεύθερος χρόνος. Στις 14:00 αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου  στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη συνέχεια άφιξη στο αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 18:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 21:00.
Κάθε βράδυ θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε στο Γολγοθά για να τελούμε την ακολουθία του Αποδείπνου. Ακόμα και την τελευταία μέρα θα μας δοθεί η ευκαιρία για κάποια λατρευτική ακολουθία.

Τιμή: 820€              
Προκαταβολή: €400 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. Η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης από τις 23/06/17 και μετά δεν επιστρέφεται. Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις  07 / 07 / 2017

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Air Lines.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ είσοδοι σε χώρο που έχει χρέωση και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Επίσης περιλαμβάνονται: Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και φιλοδωρήματα.


Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών. ΕΠΙΣΗΣ η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως με την ημέρα που θα γίνει η νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία ευρώ - δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 06/04/ 2017.

Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018.
Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους 23 κιλών. Για παράδειγμα: δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με 2 αποσκευές, έστω κι αν ζυγίσουν μαζί είκοσι κιλά. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τη δεύτερη αποσκευή.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ