• ΚΥΡΙΑΚΗ Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ π. ΕΦΡΑΙΜ ΑΝΘΙΜΟΥ
  ΚΥΡΙΑΚΗ Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ – ΟΜΙΛΙΑ π. ΕΦΡΑΙΜ ΑΝΘΙΜΟΥ
 • ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
  ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΡΙΤΟΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
 • ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
 • ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
  ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ - π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " ΒΙΝΤΕΟ
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" PhotoGallery
 • "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 20η ΗΜΕΡΑ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 19η ΜΕΡΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 18η ΜΕΡΑ - ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ π. ΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
 • " ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018 " 18η ΜΕΡΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ π. ΝΙΚΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ

02062018

Evdomadiaio Programma

 • Εμφανίσεις Άρθρων
  4076120
 • Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 επισκέπτες και κανένα μέλος

Panagia Efrosini

Ependisi

06072018

Τέταρτη και τελευταία μέρα του προσκυνήματος στη μεγαλόνησο Κρήτη και οι προσκυνητές μετά το πρωινό τους επισκέφθηκαν το σύμβολο του Κρητικού λαού και της εθνικής Παλιγγενεσίας, την ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου ξεναγήθηκαν στο καθολικό της Μονής, στην αιματοβαμμένη πυριτιδαποθήκη, στο μουσείο και στο οστεοφυλάκιο όπου φυλάσσονται τα κρανία των ηρώων που ανατινάχτηκαν . Στη συνέχεια περνώντας από γραφικά χωριά και θαυμάζοντας την ομορφιά της φύσης, επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται μέσα σε βράχο και συνέχισαν για τον κάμπο της Μεσσαρά, για να επισκεφθούν ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης τη Παναγία την Καλυβιανή. Δίπλα στα ερείπια της Φαιστού και στο πιο μεγάλο κάμπο της Κρήτης βλέπει κανείς το μεγαλείο της Μονής με την τόση κοινωνική και μορφωτική δραστηριότητα. Το κοινωνικό Ευαγγέλιο εδώ βρήκε τη πλήρη εφαρμογή του. Σειρά ολόκληρη ιερών καθιδρυμάτων αποτελούν ένα μικρό χωριό όπου θεραπεύεται ο πόνος, μορφώνονται ορφανά παιδιά, και βρίσκουν παρηγοριά οι εγκαταλελειμμένοι.
Το απόγευμα οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τα Αστερούσια Όρη, που οι Κρητικοί τα ονομάζουν «Άγιο Όρος» της Κρήτης, γιατί από εκεί ξεκίνησε η εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Κρήτη. Εκεί βρίσκεται το προσκύνημα της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας, με το ξακουστό θρύλο του Ξωπατέρα. Το τελευταίο προσκύνημα ήταν σε μία από τις αρχαιότερες Ιερές Μονές της Κρήτης, την Παναγία Παλιανή ή Μυρτιδιώτισσα, που χρονολογείται από το 668.
Οι προσκυνητές με ενθουσιασμό αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο στην ξεναγό τους κ. Ευγενία και στον σύζυγό της κ. Νεκτάριο, οδηγό του πούλμαν, όσο και στο ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάστηκε ο Ιερός Ναός μας, για την άψογη και εξαιρετική συνεργασία.
Κατά κοινή ομολογία, πολύ μεγάλη ήταν η πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν οι προσκυνητές από αυτό το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα, αφού οι πνευματικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν για πιο έντονο πνευματικό αγώνα ήταν μοναδικές και ανεπανάληπτες, καθώς επίσης και τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους χαράχθηκαν με ανεξίτηλο τρόπο στις καρδιές τους.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ