Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚHΝΩΣΗ - 4η ΜEΡΑ

Η πιο ευλογημένη μέρα από την έναρξη της κατασκήνωσης ήταν η σημερινή, για  τρεις λόγους:
α) Στην αγιογραφική συνάντηση έγινε εκτεταμένη αναφορά  στο ιερό μυστήριο της θείας ευχαριστίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν τα παιδιά την Κυριακή το πρωί, και,
β) Το πρωί του Σαββάτου, τέσσερις πνευματικοί ιερείς, (π. Φιλούμενος Ρουμπής, π. Νεκτάριος Στογιάννης, π. Ματθαίος Χάλαρης και π. Ευάγγελος Νικήτας) εξομολόγησαν όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης. Κατά κοινή ομολογία, τα παιδιά ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα για το ιερό μυστήριο, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο πολύ μεγάλη αποδοχή έχει η αγιογραφική συνάντηση στις ψυχές τους.
Μετά το γεύμα, μέσα στο κλιματιζόμενο χώρο της τραπεζαρίας, οι ομάδες παρουσίασαν στα επισκέπτες ιερείς τους ύμνους τους με έκδηλη χαρά και ζωντάνια, αποσπώντας τα πολύ θερμά συγχαρητήρια και τα παρατεταμένα χειροκροτήματά τους.
γ) Το απόγευμα, η κατασκήνωση υποδέχτηκε τον πνευματικό μας πατέρα, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος μίλησε με πολλά παιδιά, δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον του για το πώς περνούν στην κατασκήνωση, αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ενημερώθηκε από τα στελέχη για το πρόγραμμα λειτουργίας και στο τέλος παρακολούθησε μία υπέροχη εορταστική εκδήλωση στο υπαίθριο θέατρο, που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά προς τιμήν του.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με λιτό δείπνο, λόγω προετοιμασίας των παιδιών για τη θεία κοινωνία, και την ώρα της ειλικρίνειας.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Γνωρίζει ο διάβολος τα όπλα του Χριστού, με τα οποία και νικήθηκε. Και ποια είναι αυτά; Η επιείκια και η πραότητα».

Αγ. Ιω. Χρυσόστομος