ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΛΜΟ-ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

Την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους ήρωες προγόνους μας, τίμησαν με τον πιο υπέροχο τρόπο τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας μας, με μια εντυπωσιακή γιορτή, που πραγματοποίησαν το Σάββατο, 24 Μαρτίου ώρα 6:00 το απόγευμα στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ισογείου Ναού.
Στη γιορτή έλαβαν μέρος τα παιδιά του προνηπιακού τμήματος, όλα τα παιδιά των κατηχητικών τμημάτων Δημοτικού και τα κορίτσια του τμήματος Γυμνασίου. Ιδιαίτερη εντύπωση και τον θαυμασμό του πυκνού ακροατηρίου, που είχε κατακλύσει τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, προκάλεσε το θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου", που παρουσίασαν με μοναδική ζωντάνια και πατριωτικό παλμό τα μέλη της φοιτητικής συνάξεως.
Η εκδήλωση άρχισε με επίκαιρα τραγούδια από την ενοριακή ευρωπαϊκή χορωδία. Ακολούθησαν ποιήματα από τα κατηχητικά τμήματα Δημοτικού και θεατρικό δρώμενο από τα τμήμα κοριτσιών Γυμνασίου.
Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με το θεατρικό έργο "Μάρκος Μπότσαρης, ο Αετός του Σουλίου", τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν παιδιά και γονείς με εθνική υπερηφάνεια και την αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων επί σκηνής.
Τα θερμά συγχαρητήρια και τα παρατεταμένα ζωηρά χειροκροτήματα όλων όσων παρακολούθησαν την γιορτή, απέσπασαν όλοι οι συντελεστές της.

 

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Στην Εκκλησία βρίσκουμε την υγεία, την παρηγοριά, την ελπίδα και τη σωτηρία της ψυχής μας».

Άγιος Ιάκωβος εν Ευβοία