Τεύχος 483 / 02 Απριλίου 2018

          

  

       

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

                  

          

Με τον Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας που εψάλη την Κυριακή των Βαΐων ώρα 7:00 το βράδυ, άρχισαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος.
Με κατάνυξη και όπως αρμόζει στο πνεύμα της ιεράς Ακολουθίας, έγινε η περιφορά της ιεράς εικόνος του Νυμφίου την οποία ασπάστηκαν οι πιστοί, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, στο πέρας της Ακολουθίας.
          

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

                  

          

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν όλους τους χώρους του Ιερού Ναού, τελέστηκε την Κυριακή, 1 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) με πανηγυρικό τρόπο η Θεία Λειτουργία.
Να σημειωθεί το γεγονός ότι η κατάλληλη διακόσμηση με βάγια, φοίνικες και περίτεχνους σταυρούς του Ιερού Ναού, όπως άλλωστε αρμόζει στην σημερινή εορτή, προκάλεσε τις άριστες εντυπώσεις και τον θαυμασμό στους πιστούς.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
  

  

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ

                  

          

Ο Χριστός είναι «η πάντων χαρά» (κοντάκιο της εορτής της Αναστάσεως του Λαζάρου). Και ο Απόστολος Παύλος, στην προς Φιλιππησίους επιστολή του μας προτρέπει «να χαιρόμαστε πάντοτε με τη χαρά που δίνει η κοινωνία με τον Κύριο» (Φιλιπ. 4, 4).
Πόσο όμως οι άνθρωποι συνειδητοποιούμε ότι η ζωή κοντά στο Χριστό είναι ζωή χαράς; Πώς μπορούμε να διαγράψουμε από το νου μας το είδωλο της σοβαρότητας, του κλεισίματος στον εαυτό μας, την αίσθηση ότι ο αληθινός χριστιανός είναι φορτωμένος στη ζωή του με «πρέπει» και με «καθήκοντα», τα οποία του στερούν τη χαρά; Ακόμη περισσότερο σήμερα, που η ζωή των ανθρώπων και η πορεία της κοινωνίας ουδόλως επιτρέπουν τη χαρά, διότι όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι είναι χαρούμενος σε έναν κόσμο δυστυχισμένο από την κρίση και τα πάμπολλα προβλήματα, μάλλον για αναίσθητος θα θεωρηθεί, παρά για χριστιανός αληθινός.
Κι όμως η χαρά είναι το βασικό συστατικό στοιχείο της πνευματικής μας ζωής. Η χαρά προέρχεται από την πίστη και την κοινωνία με το Χριστό. Προέρχεται από την αγάπη την οποία αγωνιζόμαστε να βιώσουμε και που μας κάνει επιεικείς με όλους τους ανθρώπους, ακόμη και μ’ αυτούς που μας εχθρεύονται και μας μισούν για τον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει. Η χαρά προέρχεται από τον αγώνα για ελευθερία και νίκη κατά των παθών και του πνευματικού θανάτου, που γλυκαίνει αληθινά τη ζωή μας. Η χαρά προέρχεται από την δυνατότητα να δούμε τον κόσμο σε μιαν άλλη προοπτική, αυτήν της αιωνιότητας, και να μην υποταχθούμε στο πνεύμα του πρόσκαιρου, το οποίο μάλλον δεν αφήνει περιθώρια για αληθινή ζωή και δημιουργία, τουτέστιν για γνήσια χαρά. 

Περισσότερα
  

  

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 10 - 13 Απριλίου

     

 

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Ισθμό όπου θα κάνουμε στάση και στη συνέχεια θα περάσουμε από την καινούρια γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζουμε για Ιωάννινα, με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό, συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο Μπιζάνι, επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Ιωάννινα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση...
    

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά 

   

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ