Τεύχος 484 / 05 Απριλίου 2018

          

  

       

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

                  

          

Ως πασχαλινό δώρο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου προς την ενορία μας θα μπορούσε να θεωρηθεί η αποψινή παρουσία του στον Ιερό Ναό μας, κατά τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας του Νιπτήρος.
Στις 7:00μμ οι ιερείς του Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι Συνεργάτες Ποιμαντικού Έργου, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο στα πρόπυλα του Ιερού Ναού. Οι πιστοί που είχαν ήδη κατακλύσει τον Ιερό Ναό, εξέφρασαν τα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης από την παρουσία του Μακαριωτάτου και δέχθηκαν τις πατρικές ευχές του.
Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο π. Ματθαίος εκ μέρους του ιερατείου και των ενοριτών, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Μακαριώτατο χαρακτηρίζοντας την παρουσία του ως παρουσία πνευματικού πατέρα ανάμεσα στα πνευματικά του παιδιά με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον. 
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ερμήνευσε με λόγια καρδιάς το Δοξαστικό των αποστίχων και συγκεκριμένα τη φράση: “οὐ γὰρ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι καὶ δοῦναι τὴν ψυχήν μου λύτρον ὑπὲρ τοῦ κόσμου. Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μου ἐστέ, ἐμὲ μιμεῖσθε”, τονίζοντας την αποστολή της εκκλησίας στα πρόσωπα των ποιμένων αλλά και κάθε ανθρώπου.
Η αληθινή αγάπη στο Χριστό που οριοθετεί τον πνευματικό του ρόλο μέσα στην κοινωνία, εκφράζεται με τη διακονία του μέχρι θυσίας απέναντι στο συνάθρωπό του.
Το παρόν έδωσε η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας.
          

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

                  

          

Με τη προσέλευση περισσοτέρων των 1600 πιστών τόσο στον ισόγειο, όσο και εντός του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η τέλεση του ιερού ευχελαίου την Μεγάλη Τετάρτη στις 4:00 το απόγευμα.
Στο τέλος του ιερού μυστηρίου δόθηκε στους πιστούς ευλογημένο έλαιο σε φιαλίδια.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
  

   

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ