Τεύχος 516/ 17 Οκτωβρίου 2018

          

       

         

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 10η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΔΟΜΕΤΙΟ

        

    

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018” που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας, έγινε ομιλία με θέμα: "Οι Άγιοί μας, χειραγωγοί στην πνευματική ζωή " και ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δομέτιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων, την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο π. Δομέτιος αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητος και στον τρόπο με τον οποίο ο πιστός μπορεί να την κάνει καθημερινή του ζωή. Συγκεκριμένα είπε: “Η Εκκλησία δια των αγίων, μας δείχνει το πραγματικό φρόνημα του γνήσιου χριστιανού. Οι άγιοι ήταν άνθρωποι που δεν συμβιβάστηκαν με τα κοινωνικά πρότυπα και τα σχήματα του κόσμου τούτου, αλλά πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής τους σαν ακλόνητοι πνευματικοί βράχοι δίδοντας το παράδειγμα ενός άλλου τρόπου ζωής. Οι άγιοι σύνδεσαν το παρόν με την αιωνιότητα. Ο γέρων Σωφρόνιος του Έσσεξ έλεγε «γινόμαστε χριστιανοί όχι για να διευκολύνουμε τη σταδιοδρομία μας στη γη, αλλά γιατί ο Θεός αγάπη εστί και είμαστε ευτυχείς εξ αιτίας της επιγνώσεως ότι ο Χριστός είναι η Αλήθεια. Για κανένα άλλο λόγο»”...
           

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ
ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΔΟΜΕΤΙΟ

                                   

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 9η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟ

        

    

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018’’ (9η ημέρα) στον Ιερό Ναό μας.
Μετά τις ακολουθίες των παρακλητικών κανόνων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Υπομονής, ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο με θέμα: “Η πάλη του ανθρώπου με το Θεό”, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.
Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο περιστατικό της Παλαιάς Διαθήκης, σύμφωνα με το οποίο ο Πατριάρχης Ιακώβ πάλευε με τον Θεό ή καλύτερα ο Άσαρκος Λόγος πάλευε με τον Ιακώβ όλη την νύκτα μέχρι το πρωί. Οι αγιογράφοι έχουν παρουσιάσει αυτό το σύμπλεγμα των δύο να παλεύουν.
Στη συνέχεια ερμήνευσε Χριστολογικά αυτό το γεγονός, ότι αυτό δηλώνει την προσευχή του ανθρώπου στον Θεό, την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, η οποία εκδηλώθηκε πλήρως με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, τον διάβολο και τον θάνατο...    
                                            

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟ

                                   

                      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ