Τεύχος 503 / 27 Ιουλίου 2018

          

4η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                    

AgiosPaisios2

              

Με αμείωτο ενδιαφέρον,  ενθουσιασμό και πνευματικό ζήλο συνεχίζεται για 4η μέρα το ενοριακό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους,  σήμερα Πέμπτη  26 Ιουλίου. Οι 56 προσκυνητές με αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη και οικογενειακή συνοχή επισκέφθηκαν τα εξής προσκυνήματα:
1) Στη Βηθανία, την ιερά Μονή των αδελφών Μάρθας -Μαρίας και Λαζάρου,  όπου προσκύνησαν τον βράχο επί του οποίου στάθηκε ο Χριστός κατά την συνάντηση Του με τις αδελφές του Λαζάρου.
2) Την ιερά Μονή Χοζεβά, όπου εψάλλη η ιερά παράκληση του νέου Οσίου Ιωάννου του Χοζεβίτου-Ρουμάνου ενώπιον της λάρνακα που φυλάσσεται το άφθαρτο λείψανο του και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλιού.  Ακολούθησε πνευματικός διάλογος των προσκυνητών με τον Ηγούμενο της ιεράς Μονής ιερομόναχου π. Κωνσταντίνου.
3) Την ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου τελέστηκε το μυστήριο του Ευχελαίου.
4)Την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.
5) Το σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βασιλική της Βηθλεέμ.
Η 4η ημέρα ολοκληρώθηκε με την ακολουθία του Αποδείπνου-μετά των Χαιρετισμών στο φρικτό Γολγοθά.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

       

3η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                    

              

Οι 56 προσκυνητές του σημερινού ενοριακού προσκυνήματος στους Αγίος Τόπους 25 Ιουλίου-3η ημέρα επισκέφθηκαν τα εξής προσκυνήματα:
1) Τον Λόφο Σιών, όπου βρίσκεται η οικία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
2) Το Ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Αγίας Σιώνν, όπου διαβάστηκε ο Ικετήριος Κανόνας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
3) Το Υπερώο του Μυστικού δείπνου - Πεντηκοστής
4) Τον τάφο του Δαβίδ
5) Την ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην Εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ.
6) Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' στις 11:00το πρωί,  στην αίθουσα υποδοχής του Πατριαρχείου.
Ο Μακαριώτατος μίλησε εμπνευσμένα στους προσκυνητές, αποκαλώντας το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους "Προσκυνηματική Θεωρία". Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.
7) Την ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς, όπου εκεί βρίσκεται ο τάφος της Αγίας Μελάνης της Ρωμαίας.
8) Το τείχος  των δακρύων
9) Τα ερείπια της Προβατικής Κολυμβήθρας και το μοναστήρι των Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης.
10) Δια της οδού τού μαρτυρίου επισκεφθήκαμε το Πραιτώριο,  όπου υπάρχει η φυλακή τού Χριστού.
12) Και τέλος, την ιερά Μονή Σαιδάναγιας.
Και η 3η ημέρα του ενοριακού προσκυνήματος έκλεισε με την ιερά ακολουθία του Αποδείπνου, μετά των Χαιρετισμών της Υπεραγιας Θεοτόκου στον φρικτό Γολγοθά.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

     

2η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                    

              

Ξεκινώντας την 2η μέρα του ενοριακού προσκυνήματος, οι 56 προσκυνητές μετέβησαν για Θεία Λειτουργία στο θεομητορικό μνήμα της Γεθσημανής και στον τόπο που προσευχήθηκε ο Χριστός λίγο πριν την προδοσία. Εν συνεχεία τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας στα νερά του Ιορδάνη. Οι προσκυνητές πήραν σε ειδικά φιαλίδια το αγιασμένο νερό του Ιορδάνου ποταμού
Επίσης έγινε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και στη μικρή Γαλιλαία τις μεσημεριανές ώρες όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν τον τόπο όπου εμφανίστηκε ο Κύριος μετά την ανάστασή του στους μαθητές.
Στη συνέχεια πήγαν στο παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της μεταστάσεως της Θεοτόκου όπου και έψαλαν τον μικρό παρακλητικό κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο παρεκκλήσιο αυτό κατά την παράδοση στο σημείο αυτό η Παναγία πληροφορήθηκε από τον αρχάγγελο την μετά τρεις ημέρες μετάστασή της στους ουρανούς.
Κατόπιν προσκύνησαν τον τόπο αναλήψεως του Κυρίου μας και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βύθσφαγης εκεί από όπου ο Χριστός ξεκίνησε τον ερχομό του στην Αγία πόλη 6 ημέρες προ του πάθους του. Τα επόμενα προσκυνήματα ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του θεοδόχου και η Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου υπάρχει το σημείο που είχε φυτρώσει το τρεις σύνθετο δέντρο από το οποίο φτιάχτηκε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας.
Το τελευταίο προσκύνημα ήταν στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην περιοχή της ορεινής εκεί όπου έγινε η συνάντηση της Υπεραγίας Θεοτόκου με την μητέρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ελισάβετ. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με την ακολουθία του αποδείπνου στον φρικτό Γολγοθά και με την νυχτερινή Θεία Λειτουργία 12 έως 3: 30 τα ξημερώματα στον πανίερο ναό της Αναστάσεως.
    

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

 

1η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                    

              

Στις 11,10 το πρωί της 23ης Ιουλίου οι 56 προσκυνητές των Αγίων Τόπων από την Ενορία μας έφθασαν με πτήση της EL AL στο Τελ Αβίβ, πρωτεύουσα του Ισραήλ, με ένα ευχάριστο και ασφαλές αεροπορικό ταξίδι.
Αμέσως μετά οι προσκυνητές άρχισαν τις επισκέψεις τους στα δύο μεγάλα προσκυνήματα, που περιελάμβανε η 1η μέρα του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματος:
1.Το φρέαρ του Ιακώβ στην Σαμάρεια, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο λείψανο του νεομάρτυρα Αγίου Φιλουμένου, μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Οι προσκυνητές κατέβηκαν στο φρέαρ, που βρίσκεται κάτω από το ιερό βήμα του Ναού, άντλησαν αγίασμα και ήπιαν όλοι ως ευλογία. Ο π. Ιουστίνος, ηγούμενος της Μονής, με συγκινητικό τρόπο υποδέχτηκε τους προσκυνητές και τους ξενάγησε στο προσκύνημα, το κτίσμα του οποίου είναι έργο των χειρών του.
2.Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη της Σεβάστειας, που βρίσκονται τα ερείπια του ανακτόρου του Ηρώδη και η φυλακή στην οποία φυλακίστηκε ο μεγάλος προφήτης Ιωάννης ο Πρόδρομος, λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του. Στα ερείπια του παλαιού Ναού έψαλαν την ακολουθία της Παρακλήσεως στον τίμιο Πρόδρομο.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

                    

                 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ