Τεύχος 544 30 Ιανουαρίου 2019

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ
ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, θα τελεστεί την
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ξημερώματα Σαββάτου
στον Ιερό Ναό μας ΑΓΡΥΠΝΙΑ.
Θα αρχίσουμε 9:30 το βράδυ και θα τελειώσουμε 1:00 τα μεσάνυχτα.

          

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ
ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2019

Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η καθιερωμένη κατ’ έτος (για 30η συνεχή χρονιά) εορταστική εκδήλωση της ενορίας μας, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προς τιμή της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Δήμαρχος κα. Ανδρούτσου Μ. ο πρώην Δήμαρχος κ. Ειρηνάκης Π., ο κ. Γαβαλάς Α., Αντιδήμαρχος, ο κ. Βρεττός Ν., Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μπαζιώνης Χ., Πρόεδρος της ΔΕΠ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τζαμπαζόγλου Α., κ.Μπαντούνας Π. και πλήθος κόσμου (εκπαιδευτικών και ενοριτών).
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο κ. Βασίλειος Τσιλιγιάννης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού μας, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στη μεγάλη προσφορά και το πολύπλευρο έργο των Τριών Ιεραρχών και κάλεσε τον ομιλητή Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Παπαθωμά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να αναπτύξει το θέμα: «Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών στα νιάτα».
Ο π. Γρηγόριος διαγράφοντας συνοπτικά την προσωπικότητα των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι βίωσαν την έλευση του Αγίου Πνεύματος μέσα από την κάθαρση της καρδιάς τους, ανέπτυξε με χαρισματικό τρόπο, διδακτική εμπειρία και μέσα από πολλά παραδείγματα τέσσερα σημεία από τον ακένωτο πλούτο της θεολογίας και ανθρωπολογίας τους και συγκεκριμένα:...

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε ιδιαιτέρως ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου.
Ο π. Ματθαίος αφού ευλόγησε και έκοψε την πίτα, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμβολή στο έργο της ανεγέρσεως και εξωραϊσμού του Ιερού Ναού και ταυτόχρονα προέτρεψε για αύξηση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τον ίδιο σκοπό.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανθόπουλος Θ. ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους και για την υποδειγματική συνεργασία τους προς δόξα Θεού, ο δε ταμίας ενημέρωσε τα μέλη για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εγκάρδιες ευχές και τη διανομή της ευλογημένης Βασιλόπιτας.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ