ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

dsc_6625Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής έξαρσης και μεγάλης συγκίνησης, έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου τ.έ. μετά την Θεία Λειτουργία, η τελετή Καταθέσεως Θεμελίου Λίθου του έργου επένδυσης με πέτρα του Ιερού Ναού μας. Οι πιστοί, με επικεφαλής τους ιερείς και ιεροψάλτες, αφού εξήλθαν από το Ναό, κατευθύνθηκαν στη νότια πλευρά του, στο περιστύλιο της οποίας όπου είχε τοποθετηθεί το τραπέζι με τον τίμιο σταυρό, το σκεύος με το νερό και η πέτρα-θεμέλιος λίθος, επάνω στην οποία είχε χαραχθεί το σημείο του σταυρού.
Εκεί τελέστηκε η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και η ακολουθία Καταθέσεως του Θεμελίου Λίθου. Στη συνέχεια οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ο αρχιτέκτονας του έργου κ. Σωτήριος Βογιατζής και ο εργολάβος κ. Διονύσιος Μονοκρούσος-πολιτικός μηχανικός, ψαλλομένου του απολυτικίου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, μετέβησαν στο σημείο θεμελιώσεως, όπου έγινε από τους ιερείς η τοποθέτηση του αγιασμένου θεμελίου λίθου στη βάση της οικοδομής. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ευχές, ο Δομήτωρ της Εκκλησίας Κύριος Ιησούς Χριστός, με τις πρεσβείες της Παναχράντου Μητέρας Του και του Αγίου Δημητρίου, να ευλογήσει το μεγάλο αυτό έργο και να μας αξιώσει να φθάσουμε στην ολοκλήρωσή του.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στη Δήμαρχο του Δήμου μας, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ομόφωνη απόφασή τους, να παραχωρήσουν το οικόπεδο του Δήμου, που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Ναό, για να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως εργοτάξιο από το οικοδομικό συνεργείο.



Εκτύπωση   Email