ΣΥΝΑΞΗ ΙΔ' ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ιερατική Σύναξη της ΙΔ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού μας την Τρίτη, 2 Ιουνίου ώρα 7:00μ.μ με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλου της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Συμεών Βολιώτη, ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Στη Σύναξη συμμετείχαν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας π. Ματθαίος και όλοι οι εφημέριοι των Ιερών Ναών του Δήμου μας Αγίου Δημητρίου – Υπεραγίας Θεοτόκου – Αγίου Βασιλείου – Μεταμορφώσεως Σωτήρος και της περιοχής Δάφνης Αγίας Βαρβάρας και Ζωοδόχου Πηγής.
Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο Άγιος Πρωτοσύγκελος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην σπουδαιότητα της ιερατικής διακονίας, στις ευθύνες του ποιμαντικού ενοριακού έργου, στις διοικητικές δομές  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στο  πολύπλευρο, αθόρυβο αλλά και άκρως αποτελεσματικό έργο που συντελείται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τις εμπνευσμένες  πρωτοβουλίες και ενέργειες του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος των Ιερέων και απαντήσεις από τον Άγιο Πρωτοσύγκελο.
Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με δείπνο και προσφορά αναμνηστικών δώρων.


Εκτύπωση   Email