ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΟΥΗΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωί,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ιερό Ναό μας και στο Κοιμητήριο του Δήμου μας 41 μέλη Ευαγγελικής ενορίας από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να γνωρίσουν από κοντά την ορθόδοξη ενορία με κέντρο τον Ναό και τη λειτουργική ζωή του, τους χώρους των ενοριακών δραστηριοτήτων και το ορθόδοξο Κοιμητήριο.
Η επίσκεψη άρχισε από το Κοιμητήριο του Δήμου μας και τον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τους εφημερίους του Ναού ό,τι έχει σχέση με την εξόδιο ιερά ακολουθία και από τους Αντιδήμαρχο κ. Γαβαλά και Προϊστάμενο κ. Ντούρο τα σχετικά με την διαδικασία ταφής, την κατασκευή και συντήρηση τάφων και την δημιουργία οστεοφυλακίων.
Εν συνεχεία, ήρθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εδώ γνώρισαν τις ορθόδοξες βυζαντινές εικόνες, τα εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα, τα μωσαϊκά, τους επιμέρους χώρους και το πρόγραμμα λειτουργίας του Ναού.
Ακολούθησε παράθεση προγεύματος στην αίθουσα επισήμων εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, όπου οι επισκέπτες μέσα από ένα 15λεπτο οπτικο-ακουστικό αφιέρωμα, γνώρισαν το πολύπλευρο ενοριακό έργο μέσα από τις λειτουργικές - φιλανθρωπικές - νεανικές δραστηριότητες του και υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις για το πώς βιώνεται η ορθόδοξη πίστη μέσα από την ενοριακή ζωή.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την έκφραση ικανοποίησης και ενθουσιασμό των επισκεπτών από την γνωριμία τους με την ορθόδοξη ενοριακή κοινότητα.

 


Εκτύπωση   Email