Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου εκδηλώνοντας εμπράκτως το ποιμαντικό ενδιαφέρον του προς τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, αποφάσισε την διανομή της επιστολής που ακολουθεί στο πυκνό Εκκλησίασμα Κυριακών Εορτών του Μηνός Δεκεμβρίου ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Αγαπητοί εν Χριστώ ενορίτες,

Μέσα στις δύσκολες κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές περιστάσεις, τις οποίες βιώνει το έθνος μας, η Εκκλησία μας, όπως έχει καθήκον, συμβάλλει αδιαλείπτως και ουσιαστικά με το φιλανθρωπικό της έργο προς την κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας.
Πρωτίστως ο Ιερός Ναός του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου αγρυπνεί και χτυπά τις καμπάνες της αφύπνισης πρωτοστατώντας σε πνευματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με πανελλαδική απήχηση.
Η απάντηση, όμως, στην πολύπλευρη κρίση, που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ’ επέκταση και η πόλη μας, δεν μπορεί να δοθεί μόνο από την εργώδη πνευματική δράση.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών. Η Εκκλησία μας διακαώς επιθυμεί την αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία της τοπικής αγοράς μας γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει όλοι οι ενορίτες μας να την υποστηρίζουν προφρόνως.
Μόνο δια της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να διέλθουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Γι΄ αυτό, θα ήταν ευχής έργον να καταβληθούν προσπάθειες από όλους μας για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς με κάθε πρόσφορο έργο με στόχο την τόνωσή της.
Ο Ιερός Ναός μας από πλευράς του δηλώνει ότι θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον του να βοηθήσει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πρόθυμος να συμβάλλει με κάθε δυνατή προσπάθεια στην υποβοήθηση του έργου του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, το οποίον θεωρεί ως εκ των ουκ άνευ για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, που βιώνουμε.

Αγαπητοί ενορίτες,

Η τοπική κοινωνία μας διαπνέεται από αγάπη και αλληλεγγύη για τους αδελφούς μας. Είναι προς το συμφέρον όλων μας η αλληλοϋποστήριξη. Ας αφουγκραζόμαστε, λοιπόν, τη φωνή της εμπορικής τάξης του δήμου μας, που λέει στον καθένα μας «Μείνον μεθ’ ημών» (Μείνε μαζί μας). Και απαντάμε με στεντόρεια φωνή "Εγώ μεθ' υμών ειμί”.
Το μήνυμα, που στέλνουμε σήμερα ενόψει και της εορτής των Χριστουγέννων είναι διπλό: Πίστη και Ενότητα. Στηρίζουμε τις εμπορικές επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις αγορές μας στην πόλης μας, της οποίας η αγορά έχει και ποικιλία και ποιότητα αγαθών. Η ισχύς εν τη ενώσει. Γένοιτο.
 
Καλές Γιορτές
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο


Εκτύπωση   Email