ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΞΗ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ “ΔΗΜΗΤΡΩΝ 2017” – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018”

Με την παρουσία 252 ενοριτών-εθελοντών ενοριακού ποιμαντικού έργου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου ώρα 6:00 το απόγευμα στον ισόγειο Ιερό Ναό, ενοριακή κληρικολαϊκή σύναξη με θέμα: «Απολογισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017” – Προγραμματισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.

Η σύναξη άρχισε με ομιλία του π. Ματθαίου, στην οποία έγινε αναφορά για τη σημασία του εθελοντισμού στις εορταστικές εκδηλώσεις. Υπογράμμισε την αξιοθαύμαστη συμβολή των εθελοντών με βάση τον τομέα ευθύνης του καθενός, την αμέριστη ευλογία του Θεού που επισκίασε τις ενοριακές προσπάθειες και τον τρόπο αξιοποίησης των θείων δώρων (ομιλίες-αγρυπνίες) στον καθημερινό προσωπικό πνευματικό αγώνα.

Ακολούθησε η προσφορά γλυκισμάτων σε όλους του παρευρεθέντες, που επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος και η προβολή του υπέροχου ντοκυμαντέρ με θέμα: « Ο Άγιος Δημήτριος, ο ιστορικός Ναός του στη Θεσσαλονίκη και τα προσκυνήματα στην κατακόμβη του».
Συνοπτικά τα συμπεράσματα της κρηρικολαϊκής σύναξης είναι:

•Όλοι οι εθελοντές εξέφρασαν τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους για τις εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”,
•Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ενότητα και οι άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί, που συγκροτούν την πνευματική μας οικογένεια, την ενορία μας,
•Ετέθησαν οι πνευματικές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι επόμενες πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.


Εκτύπωση   Email