ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Μία όαση πνευματικής χαράς, αλληλογνωριμίας και συσφίξεως των πνευματικών δεσμών ανάμεσα στα μέλη της ενορίας μας είναι το Ενοριακό Αρχονταρίκι, που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, για μεν τους νέους – νεαρά ζευγάρια με τις οικογένειές τους στην αίθουσα του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, για δε το εκκλησίασμα, στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.
Στις δύο αυτές συναντήσεις προσφέρεται πλούσιο πρωινό και καφές και ταυτόχρονα γίνεται σύντομη αναφορά σε επίκαιρα θέματα, (αγιογραφικά, εορτολογικά, κοινωνικά), προγραμματισμός ποιμαντικών ενοριακών δραστηριοτήτων και ενοριακές ανακοινώσεις.
Αξιοθαύμαστη είναι η συμμετοχή νέων-ζευγαριών και μεγαλυτέρων στις αντίστοιχες δύο συνάξεις, γεγονός που αποδεικνύει την ψυχική ανάγκη των πιστών να συνδεθούν πνευματικά μεταξύ τους, ως μέλη του Σώματος του Χριστού και ταυτόχρονα μέλη της πνευματικής οικογένειας που είναι η ενορία.
Πολύ σημαντική είναι και η συνεισφορά των δεκάδων εθελοντών-τριών, που μεριμνούν για τη διαμόρφωση των χώρων που γίνεται το Αρχονταρίκι, την ετοιμασία των προσφερομένων ροφημάτων και την εν γένει εξυπηρέτηση των προσερχομένων αδελφών.


Εκτύπωση   Email