ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με μεγάλη συγκίνηση και αισθήματα χαράς, ευχαριστίας και δοξολογίας προς το τριαδικό Θεό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι 29 Οκτωβρίου, η επιστροφή-παράδοση των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων των Οσίων Παταπίου και Υπομονής, στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη.
Περισσότεροι από 160 ενορίτες με επικεφαλείς τους Ιερείς του Ναού, αναχώρησαν στη 1.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό, μεταφέροντας τα ιερά λείψανα στην Ιερά Μονή όπου ανήκουν. Στις 3.00μμ στην είσοδο της Ιεράς Μονής, ανέμεναν τα ιερά λείψανα και τους πιστούς η Γερόντισσα και οι μοναχές της Ιεράς Μονής για την πανηγυρική υποδοχή τους. Ψάλλοντας τα απολυτίκια των Οσίων, η ιερά πομπή έφτασε στο καθολικό. Ακολούθησε παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.
Στις 4.30μμ εψάλη η Θ’ Ώρα και ο Eσπερινός. Προ της απολύσεως εκ μέρους της ενορίας ο π. Ματθαίος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς την Γερόντισσα και το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής, για την μεγάλη ευλογία που δέχτηκαν οι χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, συμμετέχοντας στις πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018» και ασπαζόμενοι τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα. Ιδιαιτέρως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, για την άδεια και την ευλογία που παρέσχε, προκειμένου να μεταφερθούν τα ιερά λείψανα στον Ιερό Ναό μας και να γίνουν πηγή χάριτος και αγιασμού προς όλους όσους προσήλθαν να τα ασπαστούν με ευλάβεια στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Στην αντιφώνησή της η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη καλωσόρισε τους προσκυνητές με λόγια πνευματικής αγάπης και τους προέτρεψε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Οσίων στη ζωή τους, προκειμένου να γίνουν συμπολίτες τους και οικείοι του Θεού.


Εκτύπωση   Email