Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

20181113 210800Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2018 η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας μας, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κολοκοτρώνη. Για δεύτερη φορά ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος συνέχισε την παρουσίαση των ιστορικών καταβολών αλλά και των συγχρόνων εξελίξεων του Μακεδονικού ζητήματος.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προπαγάνδα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο από το 1944 κ.ε. , μέσω της οποίας στην περιοχή Σκοπίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας καλλιεργήθηκε η συνείδηση του τεχνητού και ανυπάρκτου «μακεδονικού» έθνους. Μάλιστα ο άθεος Τίτο έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει και Σχισματική εκκλησιαστική οντότητα για να προπαγανδίσει ο διεθνώς τον ψευδομακεδονισμό. Η ιδεολογία των Σκοπίων από το 1944 μέχρι και σήμερα είναι ότι η «Μακεδονία του Βαρδάρη» με έδρα τα Σκόπια πρέπει να απελευθερώσει τη «Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή τη Βόρειο Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν», που ανήκει στη Βουλγαρία.
Επίσης εξηγήθηκε η σημαντική εθνική προσφορά των συλλαλητηρίων του ελληνικού λαού κατά την περίοδο 1992-1994, δηλαδή μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους που σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας. Τέλος αναλύθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών της 17.6.2018 και υπογραμμίσθηκαν τα πολλά αρνητικά σημεία της όσον αφορά στο όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα του γειτονικού κράτους. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι ανακοινώνοντας τη Συμφωνία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ ονόμασε πατέρες του «Μακεδονικού Έθνους» τους Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, αν και εκείνοι δήλωναν Έλληνες!


Εκτύπωση   Email