Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθώρα πιστών πανηγύρισε η ενορία μας τη μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ένα Παρεκκλήσιο του ισογείου Ιερού Ναού μας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος απ' τους ιερείς του Ιερού Ναού. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τιμωμένου Οσίου και στα πολλά χαρίσματα τα οποία του δώρισε το Πανάγιο Πνεύμα, ως επιβράβευση για την αυθεντικότητα της πίστεώς του και την καθαρότητα της καρδίας του. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση και η εναπόθεση του κοχλιαρίου με το αίμα του Οσίου Πορφυρίου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του ισογείου Ναού, όπου θα παραμείνει μόνιμα, προς ασπασμό και ευλογία των πιστών, προερχόμενο από τον ιατρό που τον εξέταζε, αφού μέχρι και σήμερα, δεν είναι γνωστό που βρίσκονται φυλαγμένα τα λείψανά του, μετά από δική του επιθυμία.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συμμετείχε στο πρωινό νεανικό Ενοριακό Αρχονταρίκι στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου απηύθυνε λόγια αγάπης και συμβουλές στα νέα ζευγάρια, καθώς επίσης και αναμνήσεις του απ' την παιδική και νεανική ηλικία του στην ενορίας μας, στην οποία ως γνωστόν γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε.


Εκτύπωση   Email