ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Η Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, ήταν αφιερωμένη στη φιλανθρωπία. Μετά τη Θεία Λειτουργία διεξήχθη ο ετήσιος Έρανος Αγάπης. Συνολικά 167 εθελοντές κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκκλησίας και επισκέφθηκαν όλα τα σπίτια της ενορίας μας χωρισμένοι σε ομάδες (44 συνεργεία), και εντός τριών ωρών ο Έρανος είχε ολοκληρωθεί.
Απερίγραπτα ήταν τα συναισθήματα έμπρακτης αγάπης και φιλαδελφίας που βίωσαν όλοι οι εθελοντές οι οποίοι έλαβαν ως ευλογία και ένα αναμνηστικό δώρο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ώρα 5:00, τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Οι πιστοί κατά την προσέλευσή τους στο Ναό προσκόμισαν δίπτυχο με τα ονόματα των ασθενών τους και είδη τροφίμων ως προσφορά αγάπης για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.
Ακολούθησε εκδήλωση με θέμα: "Τα ψυχοναρκωτικά των αιρέσεων, απειλή για την οικογένεια και τα παιδιά" με ομιλητές α) τον Παν. Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, «Η απειλή των συγχρόνων αιρέσεων για τα παιδιά και την οικογένεια», β) τον Αιδεσ. Οικονόμο π. Ανδρέα Γκατζέλη, «Η παραχριστιανική απειλή» και γ) τον κ. Ιωάννη Μηλιώνη, «Παιδιά και γονείς στα δίχτυα της “Νέας Εποχής”».
Το ολοήμερο αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια δωροέκθεσης (χριστουγεννιάτικες κατασκευές), που ετοίμασαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων με τη καθοδήγηση των κατηχητριών τους στην οποία οι επισκέπτες θαύμασαν το γούστο, το μεράκι και την ομορφιά των εκθεμάτων. Τα έσοδα της δωροέκθεσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Εκτύπωση   Email