ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Κατά το εκκλησιαστικό έτος 2018-2019 ο Ιερός Ναός μας διοργάνωσε Σεμινάριο Ορθοδόξου Πνευματικότητας και Οικογενειακής Αγωγής.
Η οικογένεια είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα που με τη διαδοχική διεύρυνσή της δημιούργησε την κοινωνία. O σχηματισμός της οικογένειας οφείλεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να καλύψει τις βιολογικές, πνευματικές και συναισθηματικές ανάγκες του. Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο σχολείο της ζωής. Μέσα σ' αυτήν ο άνθρωπος:
•αποκτά κοινωνικές αρετές (ειλικρίνεια, φιλοπατρία κ.ά.)
•ικανοποιεί τις βιολογικές, πνευματικές και ψυχολογικές ανάγκες του
•διδάσκεται ηθικές αξίες
•διαμορφώνει και καλλιεργεί το χαρακτήρα του
•αποκτά γνώσεις και λύνει τις απορίες του.
Σκοπός της οικογένειας είναι η δημιουργία ενός υγιούς και ηθικού περιβάλλοντος, όπου θα ζήσουν ευτυχισμένα όλα τα μέλη της. Τα παιδιά θα αναπτυχθούν σωματικά και πνευματικά, θα καλλιεργηθούν ψυχικά, θα διαμορφώσουν προσωπικότητα και θα γίνουν ικανά να ενταχθούν στην ευρύτερη κοινωνία.
Επομένως, η σωστή λειτουργία μιας κοινωνίας εξαρτάται από τη διατήρηση μιας σταθερής, ασφαλούς και ήρεμης οικογενειακής ζωής. Για την καθημερινή οικογενειακή ζωή ο ιερός ναός αγίου Δημητρίου αποφάσισε να δημιουργήσει το Σεμινάριο Ποιμαντικής Οικογενειακής Αγωγής.
Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά το μήνα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση των δεσμών στην οικογένεια, οι διαπροσωπικές οικογενειακές σχέσεις και η ψυχοπνευματική υποστήριξη των παιδιών.
Κατά τη συνάντηση οι τρόποι επικοινωνίας είναι: βιωματικά, με διαδραση, με διάλογο, με ερωτήσεις, απαντήσεις και προβληματισμό, με αναγνώσεις κειμένων και συζήτηση.
Θέματα τα οποία έχουν υλοποιηθεί και σχεδιάζονται:
20/11/2018 -Οικογένεια ως πυλώνας αξιών της κοινωνίας.
18/12/2018 -Χριστούγεννα γιορτή πνευματικής χαράς στην οικογένεια με βάση την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας.
05/02/2018 -Η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή της οικογένειας.
Υπεύθυνη του σεμιναρίου είναι η Δρ. Παιδαγωγικής-εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη


Εκτύπωση   Email