Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Θεοφανείων 2021

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 το πρωί ώρα 6.15, ο Όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μεγάλης και Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων και εν συνεχεία η ιερά ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό μας.

Τους ύμνους απέδωσαν με τον πιο υπέροχο τρόπο βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού μας κ. Γεωργίου Καμαριάρη.
Να σημειωθεί ότι:
α) Την ημέρα αυτή, ο Ιερός Ναό μας έγινε το επίκεντρο σχεδόν όλων των τηλεοπτικών σταθμών με εκτενή ρεπορτάζ, σχετικά με την επιτρεπόμενη είσοδο των πιστών στο Ναό, σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Ιερά Συνόδου από τις 5.30 το πρωί.
β) Την πρωτοφανή προσέλευση πιστών μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, ώρα 9.00 το πρωί, για τη συμμετοχή τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την παραλαβή του Μεγάλου Αγιασμού που είχε συσκευάζει ο Ιερός Ναός μας σε ειδικά φιαλίδια.
γ) Την υποδειγματική και άκρως υπεύθυνη συμπεριφορά «των χιλιάδων» κατά τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις πιστών που προσήλθαν τηρώντας με ευλάβεια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από τις 9.00 έως τη 1.00μμ, για να πάρουν τον Μεγάλο Αγιασμό.
Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα η άψογη οργάνωση του Ιερού Ναού, με τη συμβολή των δεκάδων Συνεργατών ποιμαντικού έργου και η εξαιρετική συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με την Αστυνομία, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση να επέμβει για να επιβάλλει την τάξη.


Εκτύπωση   Email