Εορτή 25ης Μαρτίου 1821 από τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Ναού μας έτους 2022

Στην μεγάλη εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ήταν αφιερωμένη η εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ενορία μας στον ισόγειο Ιερό Ναό, την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ.

Συγκίνηση, ενθουσιασμός, υπερηφάνεια και θαυμασμός ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν τις καρδιές των εκατοντάδων ενοριτών μας, που έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο των παιδιών των 11 κατηχητικών συνάξεων που λειτουργούν στην ενορία μας.

Η εκδήλωση άρχισε με επίκαιρα παραδοσιακά τραγούδια που απέδωσε υπέροχα η ευρωπαϊκή παιδική χορωδία. Ακολούθησαν σύντομα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων Δημοτικού. Αποκορύφωμα της εορτής ήταν η θεατρική παράσταση «Αγία Φιλοθέη» που με καταπληκτικό τρόπο απέδωσαν αγόρια και κορίτσια από τα κατηχητικά τμήματα Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο χαιρετισμό του π. Ματθαίου και τον Εθνικό  Ύμνο που έψαλλαν τα παιδιά και οι μεγάλοι. Την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι γονείς των παιδιών και οι υπόλοιποι ενορίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, όπως επίσης και την επιθυμία τους, τέτοιου είδους ενοριακές εκδηλώσεις που κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη και την προσήλωση όλων στις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας και της Πίστεως μας, να γίνονται όσο το δυνατόν πιο συχνά.


Εκτύπωση   Email