Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό μας.

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου, στον Ιερό Ναό μας τελέστηκε η 1η και η 2η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ώρα 5:45 και 6:45 το απόγευμα αντιστοίχως, στις οποίες η προσέλευση των πιστών τόσο στην 1η, όσο και στην 2η ιερά Ακολουθία, ήταν εντυπωσιακή.

Στη 2η Ακολουθία έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού μας υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών κ. κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Να σημειωθεί ότι στην 2η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου συμμετείχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πλαισιωμένος από του Iερείς του Ναού, ο οποίος προ της απολύσεως της ιεράς Ακολουθίας ομίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα σχετικά με τη θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στην ορθόδοξη πίστη αλλά και τη σχέση και προσφορά της με τον κάθε πιστό.

Στη συνέχεια άρχισε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ώρα 9.30μμ, σε ανάμνηση της υποδοχής και εγκαταστάσεως του γνήσιου αντιγράφου της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας στον Ιερό Ναό μας κατά το έτος 2012.


Εκτύπωση   Email