4η και τελευταία ημέρα προσκυνηματικης εκδρομής στη Βόρεια Ελλάδα

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα  σήμερα Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου στη Βόρεια Ελλάδα. 
Οι προσκυνητές υγιείς και γεμάτοι από όμορφες εμπειρίες κατά την επιστροφή τους μετέβησαν στην νέα Ιερά Μονή του Οσίου Διονυσίου του εν Ολυμπω στους πρόποδες του μεγαλύτερου ομώνυμου όρους της Ελλάδας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και μοναστηριακης φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, προσκύνησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονης την θαυματουργή εικόνα της Υπεραγιας Θεοτόκου που φυλάσσεται εκει και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Σκευοφυλακιο όπου θαυμάσαν τα κειμήλια της Μονής για την σπανιότητα και την μακρά ιστορία τους. Εξαιρετική ήταν η ευλογία να βρεθουν στον χώρο των ιερων λειψάνων που φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες ως θησαυρός ανεκτίμητος και να ασπαστουν μερικά από αυτά

( όπως τις σιαγόνες του Οσιου Διονυσίου και Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου). Στη συνέχεια, ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρικι όπου ο Καθηγουμενος της Μονής,  Γέροντας Μάξιμος απηύθυνε λόγους προς τους προσκυνητές, γεμάτους από το πατερικό πνεύμα της Παράδοσης μας.

Παράλληλα, θαύμασαν το φυσικό κάλλος της Μονής -που σε συνδυασμό με την πλούσια πνευματικότητα - αιτιολογεί την σπουδαιότητα της στην ευρύτερη περιοχή.
Νωρίς το απόγευμα με μεγάλη ικανοποίηση και  ενθουσιασμό οι προσκυνητές επέστρεψαν στην Αθήνα, οι οποίοι με ιδιαίτερη προσμονή αναμένουν το επόμενο πολυήμερο ενοριακό προσκύνημα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την ενορία μας κατά την Διακαινήσιμο Εβδομάδα.


Εκτύπωση   Email