Εκδρομή στη λίμνη Δόξα με τις οικογένειες και τα στελέχη της ενορίας μας

Μέσα σε ατμόσφαιρα αναστάσιμης - μεταπασχάλιας χαράς και με ανοιξιάτικη διάθεση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου μονοήμερη εκδρομή στην "Νέα "Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας και στην λίμνη Δόξα. Στην εκδρομή συμμετείχαν οικογένειες και αρκετά στελέχη του νεανικού έργου της ενορίας μας στα πλαίσια των οικογενειακών ενοριακών συναντήσεων που διοργανώνει ανά τακτά διαστήματα η ενορία. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στην νέα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από την γνωστή λίμνη Δόξα. Από την παλαιά Μονή (Παλαιομονάστηρο), διασώζεται μόνο ο ναός της οποίας η ίδρυση ανάγεται, κατά την παράδοση,  στον 14ο αιώνα. 

Εκεί, αφού προσκύνησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, το οποίο πρόκειται για βασιλική μετά τρούλου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,  θαύμασαν τις εκφραστικές τοιχογραφίες του καθώς και το εξαιρετικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο.  Επιπλέον, περιηγήθηκαν σε διάφορους άλλους χώρους της Μονής, όπως στη Βιβλιοθήκη, στο καμπαναριό και στον αύλειο χώρο της.

Από εκεί, κατευθύνθηκαν στην γραφική λίμνη Δόξα, όπου γευμάτισαν (πικ-νικ), ενώ είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στον παραλίμνιο χώρο, να παίξουν τα παιδιά και να απολαύσουν όλοι την φυσική γαλήνη και την πνευματική ανάταση που προέρχεται από την ομορφιά και το μεγαλείο του φυσικού αυτού περιβάλλοντος. 

Τις απογευματινές ώρες  όλοι επέστρεψαν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μετά από την μονοήμερη- ανοιξιάτικη εκδρομή.


Εκτύπωση   Email