Ανοιξιάτικη εκδρομή για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων στην Αρβανίτσα Βοιωτίας.

Τη δεύτερη μεταπασχάλια - ανοιξιάτικη εκδρομή   πραγματοποίησαν το Σάββατο, 13 Μαΐου, οι κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας. Με καλές καιρικές συνθήκες και σε ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, 115 παιδιά από νήπια, που τα συνόδευαν οι γονείς τους, μέχρι παιδιά Λυκείου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου από την ενορία μας με προορισμό τον νομό Βοιωτίας. Πρώτη στάση έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαράκι, στα Βάγια Θηβών. 

Αφού, προσκύνησαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής,  ενημερώθηκαν από ορισμένη μοναχή για το ιστορικό της Μονής και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον προαύλιο χώρο, όπου απόλαυσαν τους ευωδιαστούς και ανθισμένους κήπους, τους οποίους με προσωπική εργασία και επιμέλεια περιποιούνται οι αδελφές της Ιεράς Μονής. 

Από εκεί,  κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Αρβανίτσας Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα οροπέδιο 30 στρεμμάτων με έλατα, σε υψόμετρο περίπου 1.000 μ., στους πρόποδες του Ελικώνα.  Εκεί, τα παιδιά έπαιξαν με ενθουσιασμό και ασυγκράτητη ζωντάνια μέσα στο καταπράσινο τοπίο διάφορα κατασκηνωτικά παιχνίδια, έζησαν οικογενειακές στιγμές όταν γευμάτισαν πάνω στο γρασίδι (πικ νικ) και απόλαυσαν το υπέροχο ορεινό τοπίο,  την ανθισμένη φύση και το δροσερό και καθαρό αέρα του βουνού. Τις απογευματινές ώρες όλοι και όλες επέστρεψαν με άνεση στη βάση τους απόλυτα ικανοποιημένοι από την δεύτερη εκδρομή  της Άνοιξης.


Εκτύπωση   Email