Προσκυνηματική εκδρομή στα Καλάβρυτα μαζί με τους νέους και τις νέες της ενορίας μας

Τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου, ο τομέας της νεότητας της ενορίας μας (Οικογένειες, Νέα Ζευγάρια, φοιτητές), είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοχή των Καλαβρύτων.

Πρώτη στάση έγινε στην Ιερα Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου ασπάστηκαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, έργο -κατά παράδοση- του ιερού ευαγγελιστή Λουκά. Στη συνέχεια, μετέβησαν στον χώρο εκτέλεσης του ανδρικού πληθυσμού κατά το Ολοκαύτωμα της πόλης από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Από εκεί, επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, γνωστή ως τόπο έναρξης του Αγώνα του 1821,κατά την Εθνική Παλιγγενεσια. Οι προσκυνητές αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, όπου φυλάσσονται τα ιστορικά κειμήλια που διαθέτει, με πρώτο σε σπουδαιότητα το γνωστό χρυσοκέντητο λάβαρο το οποίο ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός για να ορκίσει τους Αγωνιστές, είχαν την δυνατότητα να γευματίσουν στην τράπεζα του Μοναστηριού.

Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην γραφική και χριστουγεννιάτικη κωμόπολη των Καλαβρύτων, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές για την εποχή. Τις απογευματινές ώρες οι νέοι και οι νέες της ενορίας μας ξεκίνησαν τον δρόμο της επιστροφής, σε ένα άνετο ταξίδι, γεμάτοι από ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θα μελετήσω τα προστάγματά Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου».

Ψαλμ. ριη' 15