Τρίτη Συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας 2022-2023

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα στην αίθουσα επί της οδού Κολοκοτρώνη 8 πραγματοποιήθηκε το 3ο Σεμινάριο Ιστορίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πολιτικό Επιστήμονα-Συγγραφέα κ.Κωνσταντίνο Χολέβα. Επειδή, ήταν η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, προηγήθηκε της συνάντησης η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, από τους ιερείς του Ναού.

Ο ομιλητής ανέλυσε την προσωπικότητα του Εθνομάρτυρος της Πατρίδος και Ιερομαρτυρος της Εκκλησίας , Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου Καλαφάτη.

Συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε στο έργο και την δράση του ως Μητροπολίτη Σμύρνης, τις έντονες εκκλήσεις του προς την ελληνική κυβέρνηση, έως την ύστατη ώρα για την διάσωση του Ελληνισμού από την επερχόμενη σφαγή , την οποία έβλεπε ότι θα συνέβαινε, μετά την κατάρρευση του Μικρασιασιατικού μετώπου τον Αύγουστο του 1922.

Συγκλονιστικές, τέλος, ήταν οι αναφορές και οι μαρτυρίες που παρέθεσε από το φρικτό μαρτύριο του Ιεράρχη, το οποίο ως γνήσιος Ποιμένας δεν απέφυγε, παρά τις προτάσεις που δέχθηκε προκειμένου να αποχωρήσει ασφαλής από την Σμύρνη, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μόνο το λογικό Του ποίμνιο.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θα μελετήσω τα προστάγματά Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου».

Ψαλμ. ριη' 15