Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακή της Ορθοδοξίας 2023 στον Ιερό Ναό μας.

«Ἡμέρα χαρμόσυνος καὶ εὐφροσύνης ἀνάπλεως», αποτελεί η Α΄Κυριακή των Νηστειών για την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, η οποία είναι αφιερωμένη στην αναστήλωση των ιερών εικόνων και γενικότερα στην θριαμβευτική νίκη της πίστεώς μας έναντι όλων των αιρέσεων. Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρά το βαρύ κλίμα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, εορτάστηκε και στον Ιερό Ναό μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Τόσο στον κυρίως Ιερό Ναό , όσο και στον ισόγειο χώρο, παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο, ενώ αξιοθαύμαστη ήταν και η προσέλευση των πιστών στο μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως των Αχράντων Μυστηρίων. Οι τοπικές αρχές εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ο οποίος απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με εντολή και απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο στο οποίο αναπέμφθηκε δέηση "ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν κεκοιμημένων δούλων τοῦ Θεοῦ, τῶν αἰφνιδίῳ θανάτῳ τελειωθέντων ἀδελφῶν ἡμῶν κατά το σιδηροδρομικόν δυστύχημα εις την περιοχήν των Τεμπων", ενώ όλο το εκκλησίασμα αναφώνησε με αισθήματα βαθύτατης και εμφανούς συγκινήσεως το "Αιωνία η μνήμη", για όλα τα θύματα της πολύνεκρης και πολυαίμακτης αυτής τραγωδίας.

Ο λατρευτικός εορτασμός της θριαμβευτικής αυτής ημέρας κορυφώθηκε με την Πανηγυρική λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, προπορευομένου του Τιμίου Σταυρού και της εικόνας του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού, πέριξ του Ιερού Ναού.

Μετά την επιστροφή στον Ιερό Ναό, αναγνώστηκε σε στάση προσοχής και προσευχής απόσπασμα από το λεγόμενο " Συνοδικό της Ορθοδοξίας". Τέλος, έγινε η απόλυση της Θείας Λειτουργίας εντός του Ιερού Ναού, ενώ στο πυκνό εκκλησίασμα διανεμήθηκε το αντίδωρο από τους ιερείς.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θα μελετήσω τα προστάγματά Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου».

Ψαλμ. ριη' 15