Πλήθος κόσμου στο «Αντώνης Σαμαράκης» στο αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη με τον Δημήτρη Κανέλλο και την Όλγα Καμηλάρη

Κατάμεστο ήταν το Πολιτιστικό Κέντρο Αντ. Σαμαράκης, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στη συναυλία ‘’Τα Λαϊκά του Μίκη’’ που πραγματοποιήθηκε από τον Μουσικό - Πολιτιστικό Σύλλογο SEMITONO,  σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Αφορμή για την συναυλία ήταν το νέο προσωπικό CD του εξαιρετικού και ταλαντούχου τραγουδιστή Δημήτρη Κανέλλου «11 Ζεϊμπέκικα του Μίκη Θεοδωράκη» που κυκλοφορεί από την Ogdoo Music Group.

Ο Δημήτρης Κανέλλος μαζί με την εκπαιδευτικό μουσικής, μαέστρο χορωδιών και τραγουδίστρια Όλγα Καμηλάρη ερμήνευσαν  αγαπημένα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από το συγκινημένο κοινό που σιγοτραγουδούσε τα διαχρονικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η μουσική επιμέλεια του προγράμματος ήταν του μαέστρου  Θανάση Βασιλά, ο οποίος υπήρξε  επί 18 συναπτά έτη συνεργάτης και συνοδοιπόρος του πολυβραβευμένου και αστείρευτου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μικτή χορωδία SEMITONO και η Νεανική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, που συμμετείχαν, τραγούδησαν σε τετράφωνη εναρμόνιση μελοποιημένα ποιήματα από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του ΟΔ. ΕΛΥΤΗ, από τα ΕΠΙΦΑΝΙΑ του Γ. ΣΕΦΕΡΗ, από τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ του Γ. ΡΙΤΣΟΥ,  και άλλα τραγούδια,  αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο Χρήστος Βρεττάκος Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Αντιδήμαρχοι, Βουλευτές, Εκπρόσωποι  Κομμάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου που δε σταμάτησε να τραγουδάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι.

Στο τέλος της βραδιάς η ψυχή της βραδιάς η εκπαιδευτικός –τραγουδίστρια Όλγα Καμηλάρη επεφύλαξε μια έκπληξη στον Δημήτρη Κανέλλο για τα γενέθλια του.

Όλοι ήταν ευχαριστημένοι  και όπως χαρακτηριστικά είπαν η συγκεκριμένη συναυλία αποτέλεσε βάλσαμο στις ψυχές τους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε .

Ελπίδα όλων η συγκεκριμένη συναυλία  να επαναληφθεί.

Μουσική επιμέλεια, Μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς

Μαζί τους μια ομάδα μουσικών: 

Μπουζούκι: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,

Πιάνο: Ανδρέας Βουδούρης,

Πιάνο-Πλήκτρα- Φωνητικά: Σταυρούλα Καμακάρη,

Μαντολίνο: Κυριακή Καμακάρη,

Κρουστά: Ελένη Γρίβα,

Κρουστά: Βασίλης Σάβλας,,

Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδιών: Όλγα Καμηλάρη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θα μελετήσω τα προστάγματά Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου».

Ψαλμ. ριη' 15