Έναρξη Γ’ Κύκλου Σεμιναρίου Παλαιάς Διαθήκης Ιεραποστολικού έτους 2023-2024

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η έναρξη του Σεμιναρίου Παλαιάς Διαθήκης για την τρέχουσα ιεραποστολική χρονιά 2023-2024, με την παρουσίαση του βιβλίου "Γνωριμία με την Παλαιά Διαθήκη", από τον υπεύθυνο καθηγητή  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Ιάκωβο Κανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.  

Μεταξύ άλλων, ο εισηγητής επεσήμανε πως: "Αν την Παλαιά Διαθήκη την βλέπεις ως ένα βιβλίο για να μάθεις την ιστορία ενός λαού, έχεις πάρει λάθος δρόμο. Και τότε πώς θα πρέπει να την προσεγγίσω; Η Παλαιά Διαθήκη μιλάει και τον άσαρκο Χριστό και η Καινή Διαθήκη για τον σεσαρκωμένο. Αυτός είναι ο τρόπος που ενώνονται οι δύο διαθήκες. Η Παλαιά λέει «Έρχεται!». Η Καινή Διαθήκη «Ήρθε», η Αποκάλυψη του Ιωάννη «Θα Ξανάρθει»”.

Τα σεμιναριακά μαθήματα του φετινού κύκλου Παλαιάς Διαθήκης θα πραγματοποιούνται ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και θα αφορούν μελέτη και ερμηνεία προφητικών βιβλίων και κειμένων αυτής. Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε πως κάθε Δευτέρα στις 18:00 (αμέσως μετά την Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου) θα πραγματοποιείται η εβδομαδιαία αγιογραφική ανάλυση  του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων, από τον π. Ματθαίο Χάλαρη, ως συνέχεια από το  περσινό ιεραποστολικό έτος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θα μελετήσω τα προστάγματά Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου».

Ψαλμ. ριη' 15