Εκτύπωση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε επί τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου,  ο Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό μας.
Πλήθος πιστών προσήλθε στην ιερά ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, ενώ έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά.
Ο Θεοφιλέστατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θαυμαστό και χαριτωμένο από το Πανάγιο Πνεύμα βίο του Οσίου.
"Ήταν ο απλός λευίτης, ο ταπεινός ιεραπόστολος, ο πνευματοκίνητος άνθρωπος", είπε. " Η παρουσία του, ο λόγος του, οι πράξεις του απέπνεαν το άρωμα της Θείας Χάριτος, σκήνωμα της οποίας ήταν το καθαρό από αμαρτίες σώμα του και η καθαρή ψυχή του. Πλουτισμένος με τα Θεία χαρίσματα έγινε από τον Κύριο έμψυχος Ναός του, Χριστοφόρος, Θεόπνευστος, Μεταμορφωμένος. Ο Όσιος έγινε πρότυπο όλων των πιστών ακέραιος και πνευματικά ολοκληρωμένος άνθρωπος, ένας Άγιος των ημερών μας. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, είναι ένας πνευματικός φάρος, ένας απλανής οδηγός, ένας ευαγγελικός άνθρωπος, φορέας χάριτος και ευλογίας.
Τελικά, όπως όλοι οι Άγιοι, ο Όσιος Πορφύριος είναι αληθινή μίμηση Χριστού και ολοζώντανη παρουσία Του, σύμφωνα με τον ψαλμικό στίχο: "Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού".
Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού π. Ματθαίος, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο είπε, ότι ο Όσιος Πορφύριος είχε βρεθεί αρκετές φορές στην ενορία μας, επισκεπτόμενος το Μικροβιολογικό εργαστήριο του πνευματικού του τέκνου, Καθηγητού Μικροβιολογίας Π.Α. κ. Γεωργίου Πιπεράκι, ευρισκόμενο έναντι του Ιερού Ναού για αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις.
Ως γνωστόν στον τιμώμενο Όσιο Πορφύριο είναι αφιερωμένο ένα εκ των δύο νεοπαγών Παρεκκλησίων, που βρίσκονται στον ισόγειο Ιερό Ναό.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού οι πιστοί πήραν τον ευλογημένο άρτο και ασπάστηκαν την ιερά εικόνα του Οσίου Πορφυρίου που βρίσκεται στο ομώνυμο Παρεκκλήσιό Του.

Εμφανίσεις: 3499