Την Κυριακή το βράδυ, 31 Δεκεμβρίου ξημερώνοντας 1η Ιανουαρίου 2018, πρωτοχρονιά, στην αγρυπνία που τελέσθηκε στο Ιερό Ναό μας, με την ευκαιρία των εορτών της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου (η συγκεκριμένη πρωτοχρονιάτικη αγρυπνία τελείται ανελλιπώς από το 1995) η συμμετοχή των πιστών ήταν αξιοθαύμαστη.
Η ιερά ακολουθία άρχισε στις 9.30 το βράδυ με πανηγυρικό Εσπερινό. Ακολούθησε ο Όρθρος. Στις 11.58, ενώ είχε ψαλεί το δοξαστικό των αίνων, επικράτησε δίλεπτη σιγή και συσκότιση του Ναού. Με τον ερχομό του νέου έτους, εψάλη πανηγυρικά η Δοξολογία, μέσα σε άπλετο φως και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Προ της απολύσεως έγινε η ακολουθία "Ευλογίας της Βασιλόπιτας". 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πολύ νέοι γονείς με τις οικογένειές τους έδωσαν το παρόν, αποδεικνύοντας πως η προσευχή και η συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία είναι ο μοναδικός τρόπος να υποδεχθούμε το νέο έτος, αγιάζοντας το χρόνο της ζωής μας με την παρουσία του Χριστού μέσα μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε από τους ιερείς μαζί με το αντίδωρο, η Βασιλόπιττα (576 κομμάτια) και ένα συνοπτικό ημερολόγιο τσέπης του 2018.

 

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ