Μια όμορφη απογευματινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό μας για τα νέα ζευγάρια και τις νέες οικογένειες στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένη ομιλήτρια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κα Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, με θέμα “Γάμος, συζυγία, καθημερινότητα…”.
Μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο και άκρως φιλικό αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της ομιλήτριας και των ζευγαριών πάνω σε θέματα της συζυγίας και της καθημερινότητας αυτών.
Η κα Μαστρομιχαλάκη μεταξύ των άλλων είπε: “Οδοδείκτες για μια ισορροπημένη και υγιή συζυγία είναι η αγάπη, αφού όλα τα ζευγάρια συναντήθηκαν μέσα στην αγάπη και τα συνέδεσε το μυστήριο του Γάμου, η ενθάρρυνση και η στήριξη, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: “Η οικία είναι παλαίστρα αγώνα και αρετής”, αφιέρωση, δηλ. να αφιερωθείς στην καθημερινότητα του γάμου, θυσιάζοντας το εγώ στο εμείς.
Τέλος, αναφέρθηκε στο χρόνο, που τόσο σημαντικό είναι να τον αφιερώνουμε στον/ην σύζυγό μας, να γελάμε, να παίζουμε, να επικοινωνoύμε και να μοιραζόμαστε στιγμές αλλά και κάποιες στιγμές σιωπής, το χιούμορ και το γέλιο, που έχουν ζωτική σημασία, οι καλές ιστορίες και τα καλά μηνύματα, τα οποία προσφέρουν έμπνευση και βοηθάνε στο να βελτιώνουμε και να ανανεώνουμε τη σχέση μας μέσα στο σπίτι μας”.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ