Εκτύπωση

Ξεκινώντας την 2η μέρα του ενοριακού προσκυνήματος, οι 56 προσκυνητές μετέβησαν για Θεία Λειτουργία στο θεομητορικό μνήμα της Γεθσημανής και στον τόπο που προσευχήθηκε ο Χριστός λίγο πριν την προδοσία. Εν συνεχεία τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας στα νερά του Ιορδάνη. Οι προσκυνητές πήραν σε ειδικά φιαλίδια το αγιασμένο νερό του Ιορδάνου ποταμού
Επίσης έγινε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και στη μικρή Γαλιλαία τις μεσημεριανές ώρες όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν τον τόπο όπου εμφανίστηκε ο Κύριος μετά την ανάστασή του στους μαθητές.
Στη συνέχεια πήγαν στο παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της μεταστάσεως της Θεοτόκου όπου και έψαλαν τον μικρό παρακλητικό κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο παρεκκλήσιο αυτό κατά την παράδοση στο σημείο αυτό η Παναγία πληροφορήθηκε από τον αρχάγγελο την μετά τρεις ημέρες μετάστασή της στους ουρανούς.
Κατόπιν προσκύνησαν τον τόπο αναλήψεως του Κυρίου μας και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βύθσφαγης εκεί από όπου ο Χριστός ξεκίνησε τον ερχομό του στην Αγία πόλη 6 ημέρες προ του πάθους του. Τα επόμενα προσκυνήματα ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του θεοδόχου και η Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου υπάρχει το σημείο που είχε φυτρώσει το τρεις σύνθετο δέντρο από το οποίο φτιάχτηκε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας.
Το τελευταίο προσκύνημα ήταν στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην περιοχή της ορεινής εκεί όπου έγινε η συνάντηση της Υπεραγίας Θεοτόκου με την μητέρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Ελισάβετ. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με την ακολουθία του αποδείπνου στον φρικτό Γολγοθά και με την νυχτερινή Θεία Λειτουργία 12 έως 3: 30 τα ξημερώματα στον πανίερο ναό της Αναστάσεως.

Εμφανίσεις: 2355