Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού μας εκδήλωση του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, αφιερωμένη στα 25 χρόνια από την έναρξη των διαδικασιών – εργασιών για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού μας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν 370 άτομα (σύμφωνα τις προσκλήσεις που διατέθηκαν), τα οποία απόλαυσαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ισογείου Ναού ένα ζέστο τσάι με πλούσια εδέσματα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε εισαγωγική ομιλία του Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε άρθρα του καταστατικού ιδρύσεως του Συλλόγου σχετικά με τους σκοπούς, τις δραστηριότητές του, αλλά και τα ονοματεπώνυμα των ιδρυτικών μελών του. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου κ. Θεόκλητου Ανθόπουλου. Εκ μέρους των Ιερέων σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο π. Μάρκελλος Καμπάνης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην ενορία μας και ο π. Ματθαίος ως εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια προβλήθηκε οπτικο-ακουστικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), που προκάλεσε έκδηλη συγκίνηση στους παρισταμένους, από την τελευταία Θεία Λειτουργία στον παλαιό Ναό μας την Κυριακή 25 Ιουνίου 1995, στο τέλος της οποίας ανακοινώθηκε επισήμως η έναρξη εργασιών κατεδαφίσεως του παλαιού Ναού και ανεγέρσεως του νέου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων που παρευρέθηκαν: Μ. Ανδρούτσου-Δήμαρχος, Μ. Σταυριανουδάκης-Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, Π. Ειρηνάκης-πρ. Δήμαρχος, Α. Γαβαλάς-Αντιδήμαρχος, Χ. Πρεκετές-Πρ.“Νέας Πνοή-Προοπτική”, Ν. Βρεττός-Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Μαλαθούνης και Γ. Κοκοτσάκης.
Η επιτυχία της εκδηλώσεως προμηνύει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις – δραστηριότητες του Συλλόγου, με σκοπό την αποτελεσματική συμβολή του, αφενός στο πνευματικό έργο της ενορίας μας, αφετέρου στην ολοκλήρωση των εργασιών ανεγέρσεως – εξωραϊσμού του νέου Ναού μας.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ