Μία ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής των απόκρεω 3 Μαρτίου τ.ε. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού μας. Είκοσι δύο νέα ζευγάρια έδωσαν το παρόν για να συζητήσουν με τον προσκεκλημένο κ. Ηλία Λιαμή, Διδάκτωρα Θεολογίας, Μουσικοπαιδαγωγό και Συγγραφέα το πολύ ενδιαφέρον θέμα περί των συγκρούσεων του ανδρόγυνου μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και των επιπτώσεών τους στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών τους.
Τόσο ο εξαιρετικός ομιλητής, όσο και οι νέοι γονείς, με πολύ ειλικρίνεια εξέφρασαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις, περιπτώσεις, γεγονότα από την καθημερινή τους εμπειρία ως γονείς και σύζυγοι, αποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα μέσα στις οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά και οι αντιμετώπισή τους απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, επάρκεια γνώσεων και πνευματικές προϋποθέσεις (ταπείνωση, υπομονή, θυσιαστική αγάπη, κατανόηση, προσευχή…).
Ο επίλογος της συνάντησης ήταν η κοινή τράπεζα-δείπνο που παρέθεσε ο Ιερός Ναός στα ζευγάρια και τα παιδιά τους, τηρώντας και το έθιμο της αποκριάς, δηλαδή, της τελευταίας ημέρας καταλύσεως κρέατος, εν όψει ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Όλα τα ανδρόγυνα εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για το υπέροχο εκκλησιαστικό-οικογενειακό πνεύμα που έζησαν και που θύμιζε τις “αγάπες” των πρώτων χριστιανών.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ