4/ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ

1ημερα: Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 6:30 το πρωί στην Πλατεία Κοιμητηρίου, με προορισμό το Βόλο. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στη περιοχή Μαλεσίνας. Η Μονή είναι κτισμένη σε πεδιάδα κοντά στη θάλασσα και η ίδρυση της ανάγεται στον 11ο αιώνα. Η παλαιά Μονή κατατστράφηκε από τους σεισμούς το 1894 και μετά από λίγο άρχισε πάλι η οικοδόμηση της που αποπερατώθηκε το 1920. Στη συνέχεια, κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Ξενιάς. Πρόκειται για γυναικείο Μοναστήρι στη περιοχή Αλμυρού, που οποία πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο Ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας στη Πορταριά, που βρίσκεται στο δρόμο προς Μακρυνίτσα. Ιδρύθηκε το 1961 και είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους. Θα πιούμε τον καφέ μας στη Μακρυνίτσα ή στην Πορταριά, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Γενεσίου της Θεοτόκου στο χωριό Άγιος Βλάσσιος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μοναστήρι Αγίου Λαυρεντίου που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 500μ. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Συκής. Ιδρύθηκε το 1795, και καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1823. Το 1984 εγκαταστάθηκε γυναικεία αδελφότητα η οποία ήρθε από τα Μετέωρα και την ανακαίνισε. Εορτάζει στις 29 Αυγούστου. Συνεχίζουμε για το νησάκι Τρίκερι στο άκρο της Χερσονήσου, για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που εορτάζει στις 10 Σεπτεμβρίου. Την ημερομηνία αυτή βρέθηκε η Αγία εικόνα από κάποιο μοναχό, κατ’ αποκάλυψη της Παναγίας. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Μετά το πρωϊνό και αφού φορτώσουμε τις αποσκευές μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο στην πόλη του Βόλου. Το μεσημέρι αναχώρηση για Αθήνα.

 Τιμή συμμετοχής: 210 ευρώ το άτομο.

Στη τιμή περιλαμβάνεται: Ξενοδοχείο 4*, ημιδιατροφή και μεταφορά με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία.

Με βάσει το διαθέσιμο χρόνο μας θα επισκεφθούμε τις Μηλιές, την Τσαγκαράδα, το Μυλοπόταμο και τα Χάνια (χωριά Πηλίου).

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ