Εκτύπωση

Τις τελευταίες δεκαετίες κατά την περίοδο προ του Πάσχα, πάσης φύσεως δημοσιεύματα έντυπα ή ηλεκτρονικά, επιχειρούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την εμφάνιση του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο κατά την εορτή της Αναστάσεως.
Επειδή, υπάρχει πλήθος μαρτυριών από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα από αυτόπτες μάρτυρες, αρκετές εξ αυτών και καταγεγραμμένες ώστε να μην είναι δυνατό να γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός ότι το Άγιο φως προέρχεται από συνήθεις ανθρώπινες ενέργειες, πολύ περισσότερο, ότι η Αγία μας Εκκλησία διαπράττει απάτη, ο Ιερός Ναός μας πραγματοποίησε την Τετάρτη, 2 Απριλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, εκδήλωση αφιερωμένη στο Άγιο Φως, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής προγράμματος Πειραϊκής εκκλησίας 91,2 FM, ο οποίος μέσα από πολλές πηγές και με τον ιδιαίτερο χαρισματικό λόγο του, κατέθεσε πλήθος προσωπικών μαρτυριών του Αγίου Φωτός, αυτόπτων μαρτύρων (Πατριαρχών και απλών πιστών), με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.
Κατά κοινή ομολογία το ακροατήριο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον προσκεκλημένο αλλά και την σφοδρή επιθυμία να βρεθεί στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων για να προσκυνήσουν τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

 

Εμφανίσεις: 1359