11042019

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ενορία παρουσιάζει κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ. Περιλαμβάνει επισκέψεις στα Πανάγια Προσκυνήματα, αλλά με μία διαφορετική, περισσότερο πνευματική, προσέγγισή. Σκοπός μας είναι να κάνουμε την εκδρομή μας να αγγίξει όσο περισσότερο γίνεται την ψυχή μας., με πολλές λατρευτικές δυνατότητες κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος: Παρακλητικοί κανόνες, απόδειπνα, το μυστήριο του Ευχελαίου και φυσικά Θείες Λειτουργίες. Μία μοναδική προσκυνηματική εμπειρία, που συνδυάζει την επίσκεψη στα ευλογημένα μέρη της Αγίας Γης με συγκινητικές ακολουθίες. Εκδρομή σπάνια μα και ευλογημένη. Για να είναι ουσιαστικό και καρποφόρο το προσκύνημά μας, ενώ για πρώτη φορά θα έχουμε την ευλογία να επισκεφθούμε δύο συγκινητικά και αγιασμένα μέρη! Από εμάς θα βρείτε μόνο μία δέσμευση, ως προσευχή προς τον Κύριο και Θεό μας: να βαδίσουμε σε τόπους πολυευλογημένους, σε μέρη όπου έζησαν μεγάλοι άγιοι ασκητές της Εκκλησίας μας, σε περιοχές που έγιναν αμέτρητα θαύματα και σκεπάστηκαν με πλούσια Χάρι από τον Τριαδικό Θεό μας. Και όλα αυτά με λατρευτικές ακολουθίες. Όσοι, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε στιγμές μοναδικές, είστε ευπρόσδεκτοι στις «λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα» της Αγίας Γης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Συγκέντρωση στις 04:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με Alitalia στις 06:20 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Θα προσεγγίσουμε την πόλη Μπουρκίν για ένα προσκύνημα σε ένα τόπο όπου έγινε ένα από τα θαύματα του Κυρίου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Μετά το πρωινό περίπατο στο Λόφο της Αγίας Σιών (όπου κοντά στο παλαιοχριστιανικό παρεκκλήσιο θα ψάλουμε τον Ικετήριο κανόνα στην Αγία Τριάδα), την περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων και το Πραιτώριο, με ενδιάμεσες στάσεις, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε για Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου, και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών, όπου στη Μικρά Γαλιλαία (στο παρεκκλήσιο της Θεοτόκου) θα τελέσουμε την παράκληση της Παναγίας. Επίσκεψη στις Μονές Τιμίου Σταυρού, Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Ορεινής και Αγίου Συμεών Θεοδόχου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Έγερση νωρίς και στις 6:30 αναχώρηση για Βηθανία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου, όπου θα τελέσουμε την παράκληση στον Άγιο Ιωάννη το νέο Χοζεβίτη. Άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και τέλεση Ιερού Ευχελαίου.Προσκύνημα στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και επίσκεψη στα ερείπια μίας παλαιάς μονής που προσπαθεί να αποκτήσει εκ νέου παρουσία. Μεταφορά στη Βηθλεέμ και το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα.Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Στις 6:30, μετά το πρωινό, διασχίζοντας την περιοχή της Ιεριχούς θα φτάσουμε στα βόρεια του Ισραήλ και θα προσκυνήσουμε στις Ι.Μονές Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Ακολουθεί βαρκάδα στην λίμνη της Γεννησαρέτ, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία εν πλω. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και όπου θα ψάλουμε τον Ικετήριο Κανόνα προς τον Κύριο, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα και τη Ναζαρέτ (τον τόπο του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο της αρχαίας Συναγωγής). Άφιξη στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Πρωινό στο ξενοδοχείο, τελευταίο προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως. Πιθανότητα για επίσκεψη σε κάποιο από τα μικρότερα μοναστήρια και ελεύθερος χρόνος. Στις 16:15 αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου  στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη συνέχεια άφιξη στο αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 19:55 πτήση με Alitalia για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 22:05.

Κάθε βράδυ θα προσπαθήσουμε να βρισκόμαστε στο Γολγοθά για να τελούμε την ακολουθία του Αποδείπνου. Ακόμα και την τελευταία μέρα θα μας δοθεί η ευκαιρία για κάποια λατρευτική ακολουθία.

Τιμή: 830€             

Προκαταβολή: €400 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. Η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης από τις 10/06/19 και μετά δεν επιστρέφεται. Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις  27 / 06 / 2019. Για ακυρώσεις ΜΕΤΑ τις 27/06/2019 παρακρατείται ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος συμμετοχής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με Alitalia

Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ είσοδοι σε χώρο που έχει χρέωση και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Επίσης περιλαμβάνονται: Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, βαρκάδα στη λίμνη της Γεννησαρέτ και φιλοδωρήματα.

Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών. ΕΠΙΣΗΣ η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως με την ημέρα που θα γίνει νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία ευρώ - δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 12/3/ 2019.

Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020.

Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους 23 κιλών. Για παράδειγμα: δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με 2 αποσκευές, έστω κι αν ζυγίσουν μαζί είκοσι κιλά. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τη δεύτερη αποσκευή.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ