''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021'' 14η μέρα - Προβολή ντοκιμαντέρ: "Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης", παραγωγής του Ινστιτούτου: "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός"

Με συνεχώς αυξανόμενο πνευματικό ενδιαφέρον, πολλοί πιστοί τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, συμμετέχουν στις ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας.

Το απόγευμα, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό, ώρα 7.00 πραγματοποιήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ: "Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης", παραγωγής του Ινστιτούτου: "Άγιος Μάξιμος o Γραικός" στον ισόγειο Ιερό Ναό, την οποία παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός πιστών, με έκδηλη συγκίνηση και ψυχική ωφέλεια.

Πριν την έναρξη της προβολής, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος, ανέγνωσε «μήνυμα αδελφικής αγάπης και συγχωρήσεως» του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντα Χριστόδουλο, Πνευματικού και Λειτουργού του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου "Παναγία, η Φοβερά Προστασία" Χαλκιδικής, ο οποίος λόγω ασθένειας δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί στο Ναό ως ομιλητής, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η 14η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ὁ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας.
Έψαλε ο βυζαντινός χορός "Τρόπος", υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.


Εκτύπωση   Email