Πανηγυρική Θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της 23ης και τελευταίας ημέρας των πολυήμερων εορταστικών ενοριακών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019". Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό προκειμένου να μετάσχει των αχράντων μυστηρίων, να ευχαριστήσει την υπέρμαχο στρατηγό του έθνους μας Υπεραγία Θεοτόκο, η σκέπη της οποίας μας έσωσε από θανάσιμους εχθρούς και να ασπαστεί τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα των Αγίων, Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος και Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Ακολούθησε Δοξολογία επί τη εθνική εορτή, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, φορέων του Δήμου και αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων με την ελληνική σημαία.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών, Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 6.30 το απόγευμα, στη μεγάλη υπαίθρια μουσικοχορευτική ενοριακή εκδήλωση, με Παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, από το Ενοριακό Παραδοσιακό Τμήμα και τους Παραδοσιακούς Συλλόγους του Δήμου μας, με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας, επί τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο όπισθεν του Ιερού Ναού.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ