1Η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚYΝHΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Με τη χάρη του Σαρκωθέντος Χριστού και υπό την προστασία του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε το πενθήμερο Ενοριακό προσκύνημα στην Βασιλίδα των πόλεων του Γένους μας, Κωνσταντινούπολη.
Στις 06.00 το πρωί 52 προσκυνητές ξεκίνησαν με πολύ ενθουσιασμό και ζωντάνια και ενωμένοι ως μια πνευματική οικογένεια, υπό την καθοδήγηση των ιερέων του Ναού μας, πατρός Ματθαίου και πατρός Ευαγγέλου, από την Πλατεία Κοιμητηρίου το μεγάλο αυτό προσκύνημα.
Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 3.00 το μεσημέρι στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, προστάτου Θεσσαλονίκης, μετά από ένα ευχάριστο και ηλιόλουστο ταξίδι. Οι προσκυνητές ασπάστηκαν το χαριτόβρυτο και μυροβλύζον ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρος.
Στη συνέχεια, στη δεύτερη στάση οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν στην Νέα Καρβάλη, όπου δεσπόζει το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εντός του οποίου φυλάσσεται, ως ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός το ιερό λείψανο του Μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας.
Η πρώτη ημέρα του ενοριακού προσκυνήματος ολοκληρώθηκε με την άφιξη των προσκυνητών στην πόλη της Κομοτηνής, όπου θα γίνει η πρώτη διανυκτέρευση.


Εκτύπωση   Email