2Η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η 2η ημέρα του πενθήμερου ενοριακού προσκυνήματος στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε με το πέρασμα των προσκυνητών μέσω των συνόρων στην χώρα της Τουρκίας. 
Πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη της Ραιδεστού, σημαντικότατη περιοχή του ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης. 
Μετά την άφιξη των προσκυνητών στην Κωνσταντινούπολη, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Μπαλουκλί στην οποία ξεναγήθηκαν από την υπέροχη ξεναγό στους χώρους της Μονής: Αγίασμα, Τάφους Πατριαρχών και Ιερό Ναό. Αμέσως μετά, έγινε περιήγηση στα Θεοδοσιανά Τείχη: Πύλη Ρωμανού, Χρυσή Πύλη και Επταπύργιο. 
Οι προσκυνητές είχαν την ευχάριστη έκπληξη να απολαύσουν τον Βόσπορο με την κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε και την ξενάγηση τους στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, με τα υπέροχα αρχοντικά, παλάτια, τεμένη και δημόσια κτήρια. 
Η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στην περιοχή του Πέραν. Οι προσκυνητές, πλήρεις ικανοποιήσεως και αλησμόνητων εμπειριών, εγκαταστάθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton.


Εκτύπωση   Email