ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιμορφωτική επίσκεψη στην ενορία μας πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατο, 28 Απριλίου το πρωί 9:30 έως 11:30μμ.
Συγκεκριμένα τα 30 μέλη του Φροντιστηρίου παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία – μάθημα της Κατηχητικής Συνάξεως κοριτσιών Α’ και Β’ τάξεων Δημοτικού Σχολείου στην αίθουσα του Ιερού Ναού επί της οδού Θ. Κολοκοτρώνη 8.
Ως κεντρικό θέμα είχε επιλεγεί "το εικονοστάσι" και η γνωριμία των παιδιών με τα επιμέρους αντικείμενά του. Μέσα από τη συζήτηση με την κατηχήτρια, τα παιδιά του Κατηχητικού αρχικά έμαθαν τη χρησιμότητα και τον συμβολισμό των αντικειμένων που πλαισιώνουν ένα εικονοστάσι και εν συνεχεία, έλυσαν απορίες που είχαν. Στόχος της συνάντησης ήταν η εκμάθηση του συμβολισμού των αντικειμένων και η δημιουργία ενός προσωπικού μέρους προσευχής (εικονοστάσι) στο σπίτι τους. Η προσπάθεια αυτή ενισχύθηκε με το ομαδικό παιχνίδι-σταυρόλεξο που είχαν οργανώσει από πριν οι κατηχήτριες με ερωτήσεις-λέξεις σχετικές με τα αντικείμενα του εικονοστασίου. Τέλος, τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν το δικό τους καντήλι μέσα από την κατασκευή που έκαναν το οποίο πήραν μαζί τους. Τα παιδιά αφιέρωσαν στους παρευρισκομένους ένα από τα τραγούδια που έχουν μάθει στο Κατηχητικό και η συνάντησή μας έφτασε στο τέλος της ψάλλοντας όλοι μαζί την αναστάσιμη προσευχή.
Οι υποψήφιοι κατηχητές-τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους ποιμαντικών δράσεων της ενορίας και να γνωρίσουν το ποιμαντικό έργο της, από τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας του Ναού π. Ευάγγελο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών και γλυκισμάτων στους Υποψήφιους Κατηχητές, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από τα όσα είδαν και άκουσαν στην Ενορία μας.
Δεν έλειψε ο εποικοδομητικός διάλογος των Υποψήφιων Κατηχητών με τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας και την υπεύθυνη της Κατηχητικής Συνάξεως κ. Δήμητρας της οποίας τη συνάντηση παρακολούθησαν, σχετικά με το μάθημα και τη σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία της κάθε Κατηχητικής Συναντήσεως.


Εκτύπωση   Email