ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Την Ιερά Μονή Αστερίου, μετόχι της Μονής Πετράκη, που είναι αφιερωμένη στους Ταξιάρχες και βρίσκεται στην κατάφυτη και ήσυχη πλαγιά του Υμηττού, με πανοραμική θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 ομάδα νέων (φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) από τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις του Ιερού Ναού μας, τους οποίους συνόδευαν οι ιερείς μας π. Ματθαίος και π. Ευάγγελος.
Τους επισκέπτες υποδέχθηκε με περισσή χαρά ο Μετοχίτης-Γέροντας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ο οποίος ανέφερε το ιστορικό της Μονής και ξενάγησε τους νέους στο συγκρότημά της, που έχει τη μορφή φρουρίου και είναι ανεπτυγμένη μέσα σε τετράπλευρο περίβολο. Στο κέντρο του βρίσκεται το καθολικό της Μονής. Στο συγκρότημα, εκτός από το καθολικό σώζονται σήμερα ανακαινισμένα τα κελιά, η τράπεζα, και στον εξωτερικό χώρο, η κρήνη.
Ακολούθησε πλούσια μοναστηριακή τράπεζα και προσφορά αναμνηστικών από τον π. Αλέξιο σε όλους τους επισκέπτες.
Την βαθύτατη ικανοποίηση και τις εγκάρδιες ευχαριστίες εκ μέρους των επισκεπτών εξέφρασε προς τον π. Αλέξιο ο π. Ματθαίος.


Εκτύπωση   Email